Banner 980x90

Ko ņemt vērā, izvēloties tualetes podu – noderīgi padomi labākajam risinājumam!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lai arī tualetes poda izvēle var šķist mazsvarīga, tomēr tas nebūt tā nav – izvēloties kvalitatīvu podu, nodrošināsiet lielāku komfortu, turklāt tas noteikti būs arī labs ilgtermiņa ieguldījums. Ir vairāki faktori, kam būtu jāpievērš uzmanība, izvēloties tualetes podu. Kādi tie ir? Par to turpinājumā!

Ekonomiskie aspekti
Viens no būtiskākajiem faktoriem, protams, ir tualetes podu cena. Taču, kā zināms, ne vienmēr lētākais variants ir arī tas labākais. Tādēļ, pirms lemt par labu kādam konkrētam variantam, ņemiet vērā vēl kādu aspektu, kas ir būtisks, ja ir vēlme ietaupīt – tas ir ūdens patēriņš. Te jāpatur prātā, ka ekonomiskākie risinājumi ir skalojamās kastes ar dubulto skalošanas sistēmu. Šādai skalojamai kastei ir divas tvertnes (parasti – 3 un 6 litri). 

Tātad – ja ir vēlme izvēlēties ekonomiskāku risinājumu, ir jāskatās ne tikai uz klozetpoda cenu, bet arī uz to, cik ūdens patērēs tā izmantošana. Vēl viens veids, kā ietaupīt, ir nesteigties ar izvēli un aplūkot aktuālo piedāvājumu – dažkārt kāda tualetes podi akcija ļauj kvalitatīvu risinājumu iegādāties par patiešām pievilcīgu cenu. 

Praktiskie aspekti 
Otrs būtiskais aspekts, kas noteikti jāņem vērā, – praktiskums. Piemēram, dažādi dekoratīvie elementi var izskatīties lieliski, taču pirms tam vērts padomāt, cik ērti tie būs tīrīšanā. Šādā ziņā vislabāk tomēr dot priekšroku klasiskām vērtībām – tualetes podam minimālisma stilā. Tas vienmēr būs stilīgs un noteikti būs arī daudz vieglāk kopjams. 

Šeit nozīme ir arī tam, kāds ir izvēlētā poda stiprinājuma veids. Pie grīdas piestiprinātos podus tīrīt ir grūtāk, jo ir vairāk vietu un nišu, kur sakrāties netīrumiem. Tāpat uzmanība jāpievērš arī tualetes poda virsmai - visvieglāk tīrīt gludu virsmu.  

Pirms piemērotākā tualetes poda izvēles jāizvērtē, kādi ir vēlamie izmēri. Tāpat svarīgi izmērīt attālumu līdz citiem vannas istabas objektiem, lai uzturēšanās telpā būtu maksimāli ērta. 

Stils un krāsas 
Mūsdienās tualetes podu izvēle ir plaša. Piemēram, tie pieejami ne vien pierasti baltajā, bet arī citās krāsās. Taču, pirms lemt par labu krāsainam klozetpodam, ieteicams kārtīgi padomāt, vai šāds variants ir labs ilgtermiņa risinājums – vai pods vannas istabā labi iederēsies arī tad, ja tajā tiks veikts remonts, vai spilgtais tonis laika gaitā neapniks utt. 

Līdzīgi ir ar jau pieminēto poda stilu – grezns pods ar dažādiem dizaina elementiem pirmkārt nav diez ko praktisks, otrkārt – situācijā, kad tiek mainīts vannas istabas iekārtojums, tas vairs telpā var neiederēties. Turklāt sarežģītāku konstrukciju klozetpodiem ir grūtāk nepieciešamības gadījumā atrast arī rezerves daļas. 

Kam vēl pievērst uzmanību?
Daudzveidīgs tualetes podu klāsts pieejams gan specializētos santehnikas veikalos, gan arī internetā. Neatkarīgi no tā, kādam iegādes veidam tiek dota priekšroka, pirms lēmuma pieņemšanas novērtē ne tikai tualetes podu izskatu, bet arī tehniskos parametrus. Ņem vērā to, kāds ir poda izvads, kāda ir tā komplektācija (piemēram, dažiem modeļiem komplektā nav skalojamā kaste un vāks – tie jāiegādājas atsevišķi). Ja tualetes podu komplektējiet paši (piemēram, atsevišķi iegādājaties skalojamo kasti, podu un pie sienas skrūvējamā poda rāmi), vislabāk tomēr izvēlēties viena ražotāja izstrādājumus. 

Pasūtot tualetes podu internetā, iepazīstieties ar preces piegādes noteikumiem un izmaksām, kā arī ar nosacījumiem par atteikuma tiesībām, ja prece neatbilst pircēja prasībām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)