Banner 980x90

Kādu ūdens sūkni labāk izvēlēties?

Ūdens sūkņa izvēle ir nopietns lēmums, jo sūkni nepērkam vienai sezonai vai gadam vien, bet gan ilgtermiņam. Taču, kā orientēties plašajā ūdens sūkņu izvēlē un nopirkt pareizo? 
Lūk, informācija par ūdens sūkņu veidiem pēc to lietojuma!
• Dziļurbuma sūkņus izmanto ūdens iegūšanai no liela dziļuma. Noteicošais faktors ūdens sūkņa izvēlē būs tas, no cik dziļa urbuma ūdeni paredzēts iegūt. Vēl būtiski  kāds ūdens padeves spiediens nepieciešams un kāds būs ūdens patēriņš, cik jaudīgs sūknis nepieciešams un cik noslogots tas būs.
• Cirkulācijas sūknis paredzēts apkures sistēmām. Apkure ir pats būtiskākais mājā, neatkarīgi no tā, vai ir grīdu apsilde vai klasiskie radiatori, nepieciešama ūdens cirkulācija. Šādiem nolūkiem ūdens sūknis jāizvēlas tāds, lai tas taupītu gan enerģiju, gan apkopes izmaksas būtu salīdzinoši nelielas, jo apkure tiek nodrošināta vairākus mēnešus gadā, un tai jābūt efektīvai, taču elektrības rēķinam  samērīgam. Cirkulācijas sūkņi parasti ir maza izmēra un tiek pievienoti apkures sistēmai. Šādus sūkņus ieteicams reizi pa reizei iedarbināt minimālā režīmā arī tad, kad apkure nav nepieciešama, lai mehānisms neierūsētu.
• Vibrosūkņi tiek izmantoti galvenokārt dārzu laistīšanai. Tie ir ļoti jaudīgi, tāpēc no sūknēšanas vietas spēj ūdeni piegādāt pat 100 metru attālumā. Šāds ūdens sūknis paredzēts tikai tīra ūdens sūknēšanai un ilgstoši nav paredzēts lietot. Ja nepieciešams pārsūknēt ļoti lielu ūdens daudzumu, tad ieteicams to ik pa laiciņam atpūtināt, lai tas nebūtu pārslogots.
• Drenāžas sūkņi paredzēti iegremdēšanai ūdenī, ja nepieciešams izsūknēt kanalizāciju, attīrīt bedres vai grāvjus un citas tilpnes. Šādi sūkņi speciāli paredzēti tieši netīra ūdens sūknēšanai un spēj izsūknēt arī lielākas daļiņas, kas atrodas netīrajā ūdenī. Ieteicams izvēlēties tāda tipa sūkni, kas aprīkots ar speciālu slēdzi, kurš pasargā sūkni no darbošanās tukšgaitā, jo tad nebūs tik rūpīgi jāseko līdzi, kad ūdens beigsies.
• Ūdens sūknis ar spiedkatlu savukārt būs paredzēts ikdienas ūdens apgādei privātmājās un ir viens no plašāk lietotajiem. Šis sūknis nodrošina vienmērīgu ūdens spiedienu. Parasti šāds sūknis spēj uzsūkt ūdeni aptuveni 9 metru attālumā no sūkņa atrašanās vietas. Šādi sūkņi ir diezgan jaudīgi un ūdeni spēj nogādāt pat līdz 50 metriem no sūkņa atrašanās vietas. Bet parametri var būt dažādi, tāpēc pirms ūdens sūkņa iegādes rūpīgi ar tiem iepazīsties. Arī firma, kas sūkni izgatavojusi, var būt kā atlases kritērijs. Pie ūdens sūkņiem var pievienot arī mazgāšanas iekārtas, kas nav mazsvarīgi, jo vasarā, piemēram, automašīnu vari nomazgāt arī pats, tā noteikti ietaupīsi laiku, nestāvot garās rindās.

Atceries vienmēr rūpīgi pārbaudīt ierīces parametrus un pārrunā šos jautājumus ar paziņām, jo citu pieredze var noderēt. Un zini, ka ļoti izdevīgi ūdens sūkņu piedāvājumi ir arī mājaslapā 220.lv! Lai tev veiksmīgs pirkums!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)