Banner 980x90

Kā veidot uzkrājumu, sevi neierobežojot?

Bieži vien mēs nesaprotam, kur paliek mūsu nauda. Šķiet, ka tik tikko esam saņēmuši ilgi gaidīto algu, taču makā jau valda tukšums. Lai arī tas nav nekas patīkams, mums ir priecīga vēsts – to ir iespējams labot! Ir daudz un dažādi veidi, kā veidot uzkrājumu, sevi neierobežojot. Sīkāk par to lasiet raksta turpinājumā.

Budžeta plānošana
Lai Jūs spētu saprast, kur paliek Jūsu nauda, nepieciešams plānot un izveidot budžetu. Tas nav nekas sarežģīts, Jums vien jāpieraksta savi ienākumi un izdevumi. Pēc kāda laika, apskatot šo sarakstu, varēsiet secināt, bez kā varat iztikt, kur varat ietaupīt un ko varat aizstāt ar lētāku opciju, no atlikušās summas veidojot uzkrājumu. 

Jāņem vērā, ka, plānojot budžetu, cilvēki mēdz pieļaut kļūdas (uzzināt vairāk). Taču noteikti neapstājieties pie pirmajiem šķēršļiem un turpiniet iesākto!

Lietotas preces
Cilvēki iegādājas lietotas preces dažādu iemeslu dēļ - zemāka cena, augstāka kvalitāte, vēlme iegūt savā īpašumā kaut ko oriģinālu. Īpaši bieži lietotas preces izvēlas cilvēki, kas piekopj zero-waste vai less-waste jeb bezatkritumu dzīvesveidu. 

Dažādiem rīkiem, ierīcēm vai grāmatām nav derīguma termiņa, tādēļ nevajag baidīties no uzraksta "lietots". Esiet gudri un neierobežojiet sevi – iegādājieties visu, ko vēlaties, taču dodiet priekšroku lietotām precēm un ietaupiet pamatīgu naudas summu!

Iepirkšanās tiešsaistē
Ikvienam zināms, ka iepirkties interneta veikalos ir izdevīgāk nekā tirdzniecības centros. Protams, bieži nākas piedzīvot situācijas, kad tiek piegādāts nepareizais izmērs vai neatbilstošas kvalitātes prece, taču kopumā šī metode ļauj ievērojami ietaupīt. Vēl viena no priekšrocībām – iepirkties tiešsaistē Jūs varat no jebkuras vietas un jebkurā laikā, neizejot no mājas.

Impulsīvi pirkumi un laiks pārdomām
Lielāko daļu pirkumu mēs veicam spontāni: ieraudzīju – gribēju – iegādājos. Visbiežāk, diemžēl, tās ir absolūti nevajadzīgas lietas, kuras iegādājamies akciju iespaidā. Nekrītiet mārketinga tīklos un izvairieties no liekiem tēriņiem – redzot lietu, nepērciet to uzreiz! Pagaidiet apmēram 2 dienas jeb 48 stundas, lai redzētu, vai šī lieta Jums patiešām nepieciešama. 

Iepirkšanās saraksts
Ikviens veikala apmeklējums nozīmē lielu tēriņu apjomu. Šajā gadījumā jāsaprot viens – tēriņi kļūst arvien lielāki, ja steidzaties pa veikalu un meklējat to, ko nepieciešams iegādāties. Tādējādi Jūs ieraugāt to, kas Jums pavisam noteikti nav nepieciešams, taču impulsu dēļ iegādājaties to.

Lai disciplinētu sevi, pirms došanās uz veikalu izveidojiet iepirkšanās sarakstu. Tas palīdzēs iegādāties vien nepieciešamo un nepieļaut budžeta kļūdas, kas apkopotas šajā rakstā.

Gudras izklaides iespējas
Nedēļas nogale nozīmē brīvus un bezrūpīgus atpūtas brīžus, līdz ar to tiek tērēta nauda un bieži vien arī pārsniegtas budžeta robežas. Tomēr nav nepieciešams ierobežot sevi, jo pastāv dažādas alternatīvas! 

Ierastā restorāna, kino vai kluba apmeklējuma vietā pavadiet laiku ar draugiem un ģimeni vai citiem sev tuvajiem cilvēkiem, neveltot izklaidei pārmērīgus naudas tēriņus. Rīkojiet spēļu vakaru, āra pikniku vai gluži vienkārši dodieties izbraucienā ar riteni. Pastāv daudz un dažādas iespējas, Jums tikai jāspēj tās saskatīt!

Nevajadzīgas lietas
Apkopojiet visu lieko un pārdodiet to! Kādēļ? Pirmkārt, tas padarīs Jūsu mājokļa atmosfēru brīvāku un patīkamāku. Otrkārt, Jūs iegūsiet papildu ienākumus, ar kuru palīdzību veidot uzkrājumu.

Tāpat šie ienākumi var palīdzēt Jums segt ikmēneša maksājumus un atbrīvoties no parādiem, ja Jums tādi ir. Kopumā nevajadzīgu lietu pārdošana rada brīvos līdzekļus, un tie noder vienmēr!

 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)