Banner 980x90

Kā pareizi veikt savas garderobes revīziju?

Apģērbs un arī apavi ir tās lietas, kas lielai daļai cilvēku ir diezgan lielā daudzumā. Mūsdienās modes tendences mainās ļoti strauji, tāpēc arī ir vēlme nemitīgi papildināt savu garderobi.

Apģērbi ļoti ātri spēj aizpildīt skapjus un plauktus, līdz pienāk brīdis, kad, šķiet, vairs nav kur likt savu apģērbu. Protams, ir arī tādi cilvēki, kuri iepērkas ļoti reti, tomēr nav izslēgts, ka arī šādu cilvēku skapis ir pilns ar apģērbiem. 

Lai atbrīvotos no nevajadzīgajiem apģērba gabaliem, ir jāveic savas garderobes revīzija. Iespējams, liela daļa cilvēku atliek šo darbu, jo viņi nesaprot, kā to darīt un ar ko sākt. Raksta turpinājumā būs neliels ceļvedis, kas palīdzēs veikt garderobes revīziju.  

Skapja un atvilktņu izkrāmēšana
Pats pirmais solis garderobes revīzijā ir skapja un atvilktņu izkrāmēšana. Jums pilnībā ir jāiztukšo viss skapis. Kamēr vien jūsu skapis ir pilns, nevar gūt skaidru ieskatu, kas tajā atrodas, kuras drēbes varētu atstāt un no kurām pavisam noteikti jāatbrīvojas. Tāpat nepieciešams arī tīrīt skapi, lai atbrīvotos no putekļiem. Šo darbību nepieciešams veikt vismaz reizi gadā, tāpēc arī garderobes revīziju vajadzētu veikt vismaz reizi gadā. 

Drēbju šķirošana
Kad visas drēbes ir izņemtas laukā no skapja, tās nepieciešams sašķirot. Vislabāk, ja sašķirosiet drēbes četrās kaudzēs. Pirmajā kaudzē nepieciešams likt tās drēbes, kurām valkāšanas procesā ir radušies kādi bojājumi. Otrajā kaudzē jāsaliek apģērbi, kuri jums neder vai arī nepiestāv. Trešajā kaudzē jānovieto drēbes, kuras jums vairs nepatīk. Pēdējā kaudzē atstājiet tos apģērbus, kas jums der un ļoti patīk. 
Lai to būtu vieglāk izdarīt, nepieciešams apģērbu sakārtot vēl trīs kaudzītēs. Pirmajā kaudzītē jānovieto tie apģērba gabali, kuri ļoti patīk un tiek bieži vilkti. Otrajā kaudzītē jāliek apģērbi, kas patīk, bet tiek retāk vilkti. Pēdējā kaudzītē jāatstāj tie apģērbi, kuri varbūt tikai patīk. Pirmās divas apģērbu kaudzītes pavisam noteikti var likt atpakaļ skapī. No pēdējās kaudzītes vajadzētu izvēlēties tikai kādus piecus apģērba gabalus un likt atpakaļ skapī. 

Apģērba gabalu izvērtēšana
Kad atpakaļ skapī ir novietoti tie apģērbi, kuri patīk un tiek bieži valkāti, nepieciešams ķerties klāt pārējām drēbju kaudzītēm. Sākumā izvērtējiet pirmās kaudzītes apģērbus, kam ir radušies kādi bojājumi. Nepieciešams saprast, vai šos apģērba gabalus ir iespējams salabot. Ja tas nav izdarāms, tad ir jāatbrīvojas no šiem apģērbiem. Tos, ko var salabot, nepieciešams aizvest pie šuvēja. 

Tālāk jāķeras klāt otrajai kaudzītei. Uzreiz ir jāatbrīvojas no tām drēbēm, kas jums vairs neder. Tās drēbes, kas šķiet, ka vairs nepiestāv un nepatīk, ir vēlreiz jāizvērtē. Mēģiniet atcerēties, vai pēdējā gada laikā tās ir vilktas. Iztēlojieties, vai jūs vēlreiz tās pirktu, vai jūtaties tajās ērti, vai šo apģērbu ir viegli kombinēt. Ja lielākoties atbilde ir nē, tad šādiem apģērba gabaliem noteikti nevajadzētu atrasties jūsu skapī. Nereti cilvēki vēl cer, ka konkrēts apģērba gabals iepatiksies vai derēs, tomēr tā nenotiek, tāpēc labāk atbrīvot skapī vietu.    
 
Šādā pašā veidā iespējams izšķirot arī apavus. Iespējams, ka jums ir kādi gumijas zābaki, kedas vai arī svinīgās kurpes, kas vairs nešķiet pievilcīgas vai pat neder. No šādiem apaviem vajadzētu atbrīvoties, lai tie neaizņem lieku vietu. Lai papildinātu savu skapi ar modernu apģērbu un apaviem, kas jums der un ir sezonai atbilstoši, piemēram, gumijas zābaki, virsjakas u.tml., ienāciet 220.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)