Banner 980x90

Kā izvēlēties kafijas automātu birojam?

Nekas nav labāks par apmierinātiem darbiniekiem. To savukārt lielā mērā diktē apstākļi birojā. Neatņemama sastāvdaļa ikvienā ofisā noteikti ir kafija. Ja vēlies, lai tavi darbinieki ir apmierināti darba vidi, tad noteikti padomā par kafijas automāta iegādi. Šajā rakstā esam apkopojuši vērtīgus padomus, kas tev ļaus iegādāties pašu piemērotāko kafijas automātu tieši savam birojam. 

Kā iedalās kafijas automāti?
Kafijas automāti iedalās kapsulu tipa un espresso automātos. Izvēloties espresso kafijas automātu, nevajadzētu baidīties no tā nosaukuma. Arī espresso kafijas automāti spēj pagatavot dažāda veida kafijas, tā kā nebūs jāaprobežojas tikai ar espresso kafiju. Šie automāti zem augsta spiediena izlaiž ūdeni cauri maltai kafijai. 

Savukārt kapsulu kafijas automāti dzēriena pagatavošanā izmanto kapsulas, kuras satur vienai kafijas krūzei nepieciešamo kafijas daudzumu. Viss, kas jādara, lai iegūtu garšīgu kafiju – jāievieto kafijas kapsula automātā un jānospiež poga. Kapsulu kafijas automāts ir viegli kopjams, kā arī darbojas ātri un vienkārši.

Kafijas pupiņas, maltā kafija vai kapsulas?
Izvēloties kafijas automātu, noteikti ir vērts pievērst uzmanību arī tam, kāda veida kafiju izmanto konkrētais kafijas automāts. Ir automāti, kuri piedāvā dzēriena pagatavošanai izmantot gan kafijas pupiņas, gan arī malto kafiju un kapsulas. 

Plānojot iegādāties pupiņu kafijas automātu, vērts izvēlēties ierīci, kuras nodalījums kafijas pupiņu iebēršanai ir vismaz 300 grami. Tā kā birojā strādā vairāki cilvēki, un daļa no tiem ikdienā dzer kafiju, tad iespēja pagatavot vairākas tasītes tiks novērtēta. Savukārt kafijas kapsulu automāta izmantošana ir vienkāršāka, jo tam nepieciešamas tikai kafijas kapsulas. Kapsulas satur dažāda veida malto kafiju, kas var pagatavot, piemēram, kapučīno, latte, kā arī citurs dzērienus. 

Kafijas automāta jauda
Izvēloties kafijas automātu birojam noteikti ir vērts pievērst uzmanību arī tā jaudai. No tā būs atkarīgs tas, cik ātri tiks pagatavots izvēlētais dzēriens. Nelielam birojam pietiks ar kafijas aparātu, kas aprīkots ar 1000–1500W jaudu, savukārt, ja birojs ir lielāks, tad labāk izvēlēties kafijas automātu ar vēl lielāku jaudu. 

Ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību arī ūdens rezervuāra tilpumam. Kapsulu kafijas automāti parasti paredzēti 2–3 kafijas tasēm, savukārt espresso kafijas automāti spēs pagatavot pat 6 kafijas tasītes, ja ūdens rezervuāra tilpums būs 750ml. Ja birojā ir daudz darbinieku, kuri no rīta vēlas tasīti kafijas, tad, iespējams, ir vērts padomāt par kafijas automātu, kurš ļauj pagatavot divas kafijas tasītes vienlaicīgi – tādā veidā varēsi ietaupīt laiku.

Un, protams, svarīgi pievērst uzmanību arī kafijas aparāta dizainam. Ir iespējams iegādāties kafijas automātu gan no plastmasas, gan arī no metāla. Krāsu variācijas, kā arī izmēri ir ļoti dažādi, tāpēc ikviens varēs atrast tieši sev piemērotāko variantu. 

Ja kafijas automāts tiks izmantots biroja vajadzībām, tad vajadzētu pievērst uzmanību arī tam, lai tas būtu aprīkots ar displeju, kurā iespējams sekot līdzi tam, kāds ir kafijas automāta stāvoklis, pēc cik ilga laika nepieciešama tā tīrīšana, kad nepieciešams piebērt kafijas pupiņas, kā arī citas svarīgas lietas. 

Vislabāk būtu izvēlēties kafijas automātu, kas aprīkots ar automātisko tīrīšanas funkciju, jo tādā veidā kafijas automāts pats attīrīs sevi no kaļķakmens nogulsnēm, kā arī kafijas biezumiem. 

Cerams, ka kāds no šiem padomiem noderēs arī tev, izvēloties kafijas automātu savam birojam!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)