Banner 980x90

Kā izvēlēties auto riepas un neapjukt daudzveidīgajā piedāvājumā?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Liela daļa autovadītāju – neatkarīgi no braukšanas stāža – atzīst, ka jaunu auto riepu iegāde allaž sagādā zināmu satraukumu. Kā pareizi izvēlēties riepas savam auto? Ko ņemt vērā, lai iegādātās riepas būtu drošas un kalpotu ilgi? Šie un citi jautājumi var būt aktuāli ikvienam auto vadītājam, tādēļ esam sagatavojuši vairākus ieteikumus, kas palīdzēs gūt atbildes un izdarīt pareizās izvēles. 
Ņem vērā ražotāja ieteikumus
Domājot par jaunu riepu iegādi, svarīgi iepazīties ar ražotāja ieteikumiem par riepu izmēriem, pieļaujamo slodzi, ātruma indeksu u.c. – šie faktori jāņem vērā, lai braukšana būtu maksimāli droša.

Iepazīsties ar riepu testu rezultātiem
Lai izvēli padarītu vienkāršāku, ieteicams iepazīties ar vairāku testu rezultātiem. Tie atrodami gan specializētos auto žurnālos, gan arī internetā. Tāpat vērts ieklausīties arī speciālistu ieteikumos – arī tie var palīdzēt pieņemt pareizo lēmumu. Lai arī daudz labu padomu pieejami gan drukātā formātā, gan tiešsaistē, tomēr dažkārt vislabāk auto riepas apskatīt un izvēlēties klātienē. Šim nolūkam jāizvēlas labs un uzticams riepu centrs. Ideāli, ja turpat pieejama arī riepu maiņa – tas ļaus ietaupīt laiku, jo nebūs jāmeklē cits riepu serviss, kur veikt riepu montāžu. 

Izvērtē savus braukšanas paradumus un individuālās prasības
Riepu izvēlē liela nozīme ir arī braukšanas paradumiem un citām individuālām prasībām. Jāņem vērā, pa kādiem ceļiem pārsvarā tiek braukts, kāds ir plānotais nobraukums u.c. faktori.
Izvēlies riepu klasi

Riepas nosacīti var iedalīt 4 klasēs:
Premium;
biznesa;
vidējā;
ekonomiskā.

Ja budžets atļauj, protams, vislabāk iegādāties Premium klases riepas, jo to veiktspējas un drošības rādītāji viennozīmīgi ir augstāki. Ja pieejamie līdzekļi ir mazāki, jāmeklē lētākas, taču ne būtiski sliktākas alternatīvas. Arī šeit lieti noderēs speciālistu padoms. 

Jaunas vai lietotas riepas?
Lai arī dažkārt ekonomijas nolūkos priekšroka tiek dota lietotām vai atjaunotām riepām, jāņem vērā, ka šādai izvēlei ir daži būtiski trūkumi, piemēram, tādām riepām noteikti nebūs tik laba kvalitāte un, līdz ar to, arī drošības rādītāji uz ceļa noteikti būs zemāki. Šī iemesla dēļ eksperti tomēr iesaka iegādāties jaunas riepas  - lai arī tās izmaksā dārgāk, tomēr arī kalpo ilgāk un labāk, līdz ar to ir lielisks ilgtermiņa ieguldījums. 

MMK Serviss – ja nepieciešamas kvalitatīvas auto riepas
Ja esi jaunu auto riepu meklējumos, vērts ieskatīties MMK Serviss piedāvājumā! Izvēlei labāko ražotāju riepas un diski visām prasībām. Turklāt servisa speciālisti ieteiks arī piemērotākos risinājumus tieši Tavam spēkratam. Klientu ērtībām tiek nodrošināta arī riepu montāža un balansēšana, piegāde, kā arī riepu glabāšana. Izvēlies kvalitatīvu riepu servisu un saņem vislabāko un drošāko rezultātu! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)