Banner 980x90

Kā atzīmēt kāzu jubilejas? Idejas 2017. gadam

Foto: Ligavam.lv/Gints Freimanis
Foto: Ligavam.lv/Gints Freimanis
Visbiežāk pāri svin vai nu katru kāzu jubileju, vai arī tikai lielākas, kas iezīmē piecus, desmit, divdesmit gadus kopš laulību noslēgšanas dienas. Ja šogad vēlies īpaši nosvinēt savu kāzu gada dienu, apmeklējot muzikālus pasākumus, ieskaties piedāvātajās idejās!

Nakts izbrauciens ar džeza kuģīti
No 28. jūnija līdz 1. jūlijam galvaspilsētā norisināsies festivāls "Rīgas ritmi 2017", kura laikā varēs izbaudīt romantiskus nakts izbraucienus ar džeza kuģīti. Ja vēlaties pavadīt vakaru, izbaudot labu mūziku, festivālā būs pieejami džeza zvaigžņu koncerti Rīgas Doma dārzā, latviešu mūziķu programma "Rīgas ritmi Showcase", jauno talantu priekšnesumi uz brīvdabas skatuvēm un azartiskās "Jam Session" džeza klubos.

Romantisks koncerts Rundāles pils dārzā
No 5. līdz 8. jūlijam Latvijā norisināsies 23. Starptautiskais senās mūzikas festivāls. Arī šogad festivāla koncerti notiks Rīgas baznīcās un koncertzālēs, kur varēs izbaudīt renesanses un baroka laika mūzikas skaņdarbus. Tradicionālais festivāla noslēguma koncerts Rundāles pils parkā allaž pievilina ar krāšņajiem tērpiem, vēsturiskajiem mūzikas instrumentiem, skaisto baroka stila mūziku un plašo rožu stādījumu smaržu. 

"Rīgas Operas festivāls 2017" 
Tradicionālais kāzu laiks ir vasaras un rudens mēneši. Savu kāzu gada dienu varat nosvinēt skaistā koncertā, piemēram, "Rīgas Operas festivālā 2017 Viva romantica!", kas galvaspilsētā norisināsies no 8. līdz 18. jūnijam. Šā gada festivāls būs veltīts operas romantiskajam žanram, un skatāmi būs tādi operu iestudējumi kā "Fausts", "Jevgeņijs Oņegins", "Tanheizers" un "Karmena". Festivālu noslēgs grezns, atmiņā paliekošs galā koncerts.

Ko dāvina dažādās kāzu jubilejās?
1. kāzu gadadiena jeb Papīra kāzas. Parasti tiek dāvinātas papīra dāvanas – grāmata, kalendārs, foto albums vai īpaši pasūtīts atmiņu albums ādas vākos. 

5. kāzu gadadiena jeb Koka jeb ceriņu kāzas. Piektā kāzu gadadiena simbolizē koku, kas jau ir paaudzies un izlaidis stipras saknes augsnē. Tradicionāli tiek dāvātas koka dāvanas, piemēram, kastīte rotām, svečturi, virtuves piederumi, interjera priekšmeti ar gravējumiem. 

10. kāzu gadadiena jeb Rožu kāzas. Desmito kāzu gadadienu jeb Rožu kāzas parasti svin plašāk nekā citas jubilejas, nereti uz svinībām tiek uzaicināti pat visi kāzu viesi. Tradicionāli sieva no vīra saņem rozes, bet dažkārt tiek dāvināti arī dzintara darinājumi. 

20. kāzu gadadiena jeb Porcelāna kāzas. Visbiežāk porcelāna kāzu jubilejas dienā dāvā servīzes un īpašus svētku traukus. 

25. kāzu gadadiena jeb Sudraba kāzas. 25. kāzu gadadienai tiek piedēvētas sudraba izturība un dziednieciskās spējas. Šī ir viena no visplašāk svinētajām kāzu jubilejām un tajā piedalās visi ģimenei tuvie cilvēki. 

Kāzu portāls Ligavam.lv ir viens no iedvesmojošākajiem un lielākajiem portāliem Latvijā, kur smelties idejas kāzu svinībām. Tas ir portāls mūsdienīgai līgavai, jo Ligavam.lv
- informē par kāzu aktualitātēm pasaulē;
- iepriecina ar iedvesmojošām fotogrāfijām no dažādām kāzām;
- iepazīstina ar šīs nozares profesionāļiem, kas sniedz kvalitatīvus pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)