Banner 980x90

Jaunsardzei par slīkstoša cilvēka izglābšanu piešķirs Aizsardzības ministrijas pateicības rakstu

Rīga 16.okt., LETA. Rīt, 17.oktobrī, Daugavpils 12.vidusskolas aktu zālē plkst.12 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) ar pateicības rakstu apbalvos 6.klases skolnieci, jaunsardzi Līgu Kurošu, kura šī gada augusta beigās izglāba slīkstošu cilvēku, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vecākā referente Aiva Kokoriša.

Kuroša Daugavpils pilsētas jaunsargu vienībā darbojas kopš 2016.gada beigām, bet Jaunsardzē uzņemta pērnā gada 11.novembrī. Meitene trenējas trīscīņā un regulāri piedalās dažādās sacensībās, iegūstot godalgotas vietas.

"Izsaku vislielāko pateicību un lepojos ar jaunsardzi Līgu Kurošu, kura neapjuka kritiskā situācijā un steidzās palīgā slīkstošam vīrietim, izglābjot dārgāko - cilvēka dzīvību. Šis gadījums vēlreiz apliecina, ka Jaunsardzē darbojas gudri, drosmīgi un mērķtiecīgi jaunieši, kuri līdzās militārajām iemaņām apgūst prasmes, kas noder ikdienas dzīvē un arī šādās - neprognozējamās situācijās. Paldies arī Līgas tēvam, kurš kopā ar meitu cilvēku nogādāja krastā un viņam sniedza pirmo palīdzību," pauda Bergmanis.

Jaunsardze ir brīvprātīga kustība, kurā iesaistās bērni un jaunieši vecumā no desmit līdz 21 gadam. Kustības mērķis ir izglītot jaunatni valsts aizsardzības jomā, veicināt bērnu un jauniešu garīgo un fizisko attīstību, pilnveidot un nostiprināt pilsonisko pašapziņu, organizēt saturīgu brīvā laika pavadīšanu, kā arī sniegt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un militārajā dienestā.

Šobrīd Jaunsardzes kustībā aktīvi darbojas vairāk nekā 8000 bērnu un jauniešu. Jaunsargu apmācība notiek visā Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)