Banner 980x90

Jaunietes lietu par viltus spridzināšanas draudiem nosūtīs prokuratūrai

Daugavpils, 27.febr., LETA. 1990.gadā dzimušās jaunietes lietu par spridzināšanas draudiem pie bankas Daugavpilī, marta beigās plānots nosūtīt prokuratūrai apsūdzības celšanai, aģentūru LETA noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Spridzināšanas draudus sieviete izteikusi pērn 12.jūlijā. Jau nākamajā dienā policija viltus draudu izteicēju aizturēja. Sieviete atzinusies izdarītajā likumpārkāpumā.

Skaidrojot savu rīcību, sieviete izmeklētājiem pastāstījusi, ka viņa bijusi parādā naudas summu kādam savam paziņam, taču nav spējusi norēķināties. Todien sievietei bija jāveic bankas pārskaitījums parāda atmaksāšanai, taču naudas viņai joprojām nebija. Tāpēc radās ideja informēt drošības dienestus par it kā gaidāmu sprādzienu bankas tuvumā, lai pārtrauktu iestādes darbu.

Sieviete piezvanīja uz glābšanas dienesta tālruni un paziņoja, ka apmēram pēc stundas Daugavpils centrā, kādā ēkā Vienības laukuma tuvumā, notiks sprādziens.

Pēc šīs informācijas saņemšanas policija nekavējoties devās uz notikuma vietu un veica nepieciešamos drošības pasākumus - norobežoja teritoriju, slēdza satiksmi blakus esošās ielās, evakuēja cilvēkus no ēkām un veica teritorijas apsekošanu. Notikuma vietas apsekošana un pārbaude ilga apmēram pusotru stundu, kā rezultātā aizdomīgi priekšmeti netika atrasti.

Saistībā ar notikušo policijā tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.1 panta "Apzināti nepatiess paziņojums par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu" un ar notikušo saistītās personas skaidrošana.

Jaunajai sievietei par minēto likumpārkāpumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)