Banner 980x90

Jaunie mākslinieki radījuši Daugavpils kalendāru

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Daugavpils 740.jubilejas gadā Saules skolas jaunie mākslinieki un viņu pedagogi ir uzdāvinājuši dzimtajai pilsētai vēl vienu dāvanu. Viņi piedalījās jaunā kalendāra veidošanā, ko izdod Daugavpils pilsētas dome.

Kā pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv uzzināja Daugavpils pilsētas domē, plenēra devīze, kura laikā tika radīti zīmējumi, – "Daugavpils ir tik dažāda, bet vienmēr skaista un neatkārtojama".

Šķirstot kalendāru, ir pamanāms, ar kādu prieku bērni uztver apkārtējo pasauli, cik spilgtu un krāsainu viņi ataino dzimto pilsētu. Pirmo reizi kalendārs ir izdots divos formātos, to ir ērti piekārt pie sienas vai nolikt uz galda. Katrs autors saņēma piemiņas suvenīru. Taču galvenā dāvana ir pats kalendārs, kurš droši vien glabāsies ģimenēs daudzus gadus.

Prezentācijas pasākumā tika ielūgti ne tikai zīmējumu autori, bet arī visi Dizaina un mākslas skolas audzēkņi. Vienlaikus domes foajē tika atklāta izstāde "Ceļi un virzieni". Šeit ir izstādīti labākie darbi, kas tika radīti plenēra laikā šogad.

Jauno mākslinieku zīmējumi būs ne tikai kalendārā. Pilsētnieki tos varēs ieraudzīt svētku afišās un pilsētas jaungada noformējumā. Tā jau kļūst par tradīciju – bērni piedalās dzimtās pilsētas izrotāšanā un apzinās, ka tieši no viņiem ir atkarīgs tas, kāda būs Daugavpils.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)