Banner 980x90

Izstrādā jaunu tūrisma maršrutu no Daugavpils līdz Kauņai

Rīga, 3.apr., LETA. Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta īstenošanas gaitā Daugavpils un Kauņas speciālisti plāno izstrādāt un popularizēt pārrobežu tūrisma maršrutu, kas savienos Daugavpili ar Kauņu, aģentūra LETA uzzināja Daugavpils pašvaldībā.

Par kopīgu maršruta tematiku ir izvēlēts vecais pasta ceļš, kas pastāvēja šajā reģionā 18. un 19.gadsimtā un kuru izmantoja pasta sūtījumiem no Sanktpēterburgas līdz Varšavai.

Tūrisma maršrutu pašvaldības izstrādā ar mērķi piesaistīt vairāk tūristu kopīgajā pārrobežu reģionā, veicināt pārrobežu tūrismu, jo starp abām Latvijas un Lietuvas lielākajām reģionālajām pilsētām attālums ir vien 200 kilometri, skaidroja pašvaldībā.

Pie interesantākiem objektiem gar maršrutu tiks uzstādītas informācijas plāksnes. Maršruta popularizēšanai plānots publicēt karti, informatīvo bukletu. Informāciju par tūrisma iespējām Daugavpilī un Kauņā paredzēts arī izplatīt starppilsētas autobusos, starptautiskajās tūrisma izstādēs un aviokompāniju žurnālos.

Abi projekta partneri plāno arī uzlabot un attīstīt arī kultūras mantojuma objektus savā administratīvajā teritorijā. Kauņas cietokšņa sestajā fortā tiek veikti ieejas mezgla restaurācijas un labiekārtošanas darbi - vēsturiskajā sardzes ēkā tiks atklāts tūristu informācijas centrs.

Savukārt Daugavpils cietoksnī tiks labiekārtots septītā bastiona valnis - atjaunots tā vēsturiskais profils, ierīkotas jaunās atpūtas vietas, atjaunota velēna un eskarpa akmens sienas hidroizolācija.

Projektu "Pārrobežu reģionālā kultūras mantojuma tūrisma paplašināšana" īsteno Daugavpils dome un Kauņas pilsētas pašvaldības administrācija.

Projekta kopējie izdevumi ir 705 856 eiro, no tiem Daugavpils daļa ir 367 716 eiro, kur Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 312 558 eiro, pilsētas domes līdzfinansējums 36 772 eiro, bet valsts budžeta līdzekļi - 18 386 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)