Banner 980x90

Izsludina kinorežisora Jāņa Streiča 80 gadu jubilejai veltītu konkursu

Jānis Streičs/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Jānis Streičs/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Daugavpils Universitāte sadarbībā ar Riebiņu vidusskolu, Riebiņu novada domi, Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolu, Nacionālo kino centru, Rīgas Kino muzeju un biedrību "Ekrāns", izsludina kinorežisora Jāņa Streiča 80 gadu jubilejai veltītu zīmējumu, jaunrades un pētniecisko darbu konkursu "Jāņa Streiča kino pasaule – manai dvēselei un mūsu laikmetam". 

Kā pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informē Daugavpils Universitātes Sabiedrisko attiecību menedžere Zaiga Lāce, 2016.gada 26.septembrī izcilais latviešu kinorežisors, scenārists, aktieris, rakstnieks un gleznotājs Jānis Streičs svin 80 gadu jubileju. Rīgas Kino muzejs un Nacionālais kino centrs (NKC) visu 2016.gadu pasludinājuši par Jāņa Streiča kinogadu.

Konkursa mērķis ir atklāt Streiča spēlfilmu rosinātās skolēnu, studentu un jauniešu domas, izjūtas, pārdzīvojumus un zināšanas jaunrades un pētnieciskajos darbos, radot unikālu dāvinājumu ievērojamajam latviešu režisoram 80 gadu jubilejā.

Konkursa uzdevum ir rosināt skolēnus, studentus un jauniešus iepazīt Jāņa Streiča devumu Latvijas kinomākslā un kultūrā; mudināt saskatīt neparasto un savdabīgo, pilnveidot savas zināšanas, iegūt jaunas prasmes; vērot, analizēt, izpētīt un dažādās jaunrades vai pētnieciskās formās raksturot J. Streiča kinofilmās risinātās tēmas, to aktualitāti kultūrvēsturisko norišu un mūsdienu sabiedrisko procesu kontekstā; rosināt studentu un jauniešu interesi par Latvijas kinomākslas tradīcijām, veicināt studentu un jauniešu patstāvīgu zinātniski pētniecisko darbību, savas attieksmes un spriedumu veidošanu, spēju saskatīt kultūras un sabiedriskās dzīves kopsakarības un problēmas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)