Banner 980x90

Izsludina atkārtotu konkursu uz Daugavpils izpilddirektora amatu

Rīga, 15.marts, LETA. Daugavpils dome izsludinājusi jaunu konkursu uz izpilddirektora amatu, kuram var pieteikties līdz 1.aprīlim.

No pretendentiem pašvaldība sagaida augstāko izglītību, latviešu valodas zināšanas augstākajā pakāpē un vismaz vienas no Eiropas Savienības oficiālajām valodām zināšanas sarunvalodas līmenī. Tāpat obligāta darba pieredze vadošā amatā ne mazāk kā pieci gadi valsts vai pašvaldības iestādē vai privātajā sektorā.

Izpilddirektoram noteikts plašs pienākumu loks, tostarp organizēt domes izdoto saistošo noteikumu un citu normatīvo aktu izpildi, apstiprināt pašvaldības iestāžu budžeta tāmju grozījumus, saskaņojot ar domes priekšsēdētāju, pieņemt darbā un atbrīvo no darba pašvaldības administrācijas darbiniekus, apstiprināt amata pienākumus, parakstīt koplīgumu.

Izpilddirektoram piedāvātais atalgojums ir 1850 eiro.

Kopā ar citiem pieteikuma dokumentiem pretendentiem jāiesniedz arī redzējums par Daugavpils pašvaldības izpildinstitūcijas darbības efektivitātes uzlabošanu.

Kā ziņots, Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Inga Goldberga (S) tika ievēlēta 13.Saeimā. Vakantajam amatam tika izsludināts konkurss, kurā saņemti četri pieteikumi.

Vēlāk domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs ("Mūsu partija"), kurš vairākus mēnešus pildīja domes vadītāja pienākumus, paziņoja, ka apstiprināt amatā izpilddirektoru, kad "politiska situācija nav stabila" un pilsēta ir bez mēra, nav lietderīgi. Tika prognozēts, ka izpilddirektors amatā, visticamāk, tiks iecelts tikai pēc tam, kad būs zināma domes jaunā vadība.

Janvāra vidū par domes priekšsēdētāju ievēlēts Andrejs Elksniņš (S).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)