Banner 980x90

Interesi par Daugavpils lidostu izrādījuši investori no Turcijas

Daugavpils, 5.jūn., LETA. Interesi par Daugavpils lidostu ir izrādījuši potenciālie investori no Turcijas, šodien Daugavpils pilsētas domes vadības preses konferencē klātesošos informēja domes priekšsēdētājs Rihards Eigims ("Mūsu partija").

Daugavpils mēram ir bijusi aptuveni četrus mēnešus ilga sarakste ar potenciālajiem investoriem, kuras gaitā viņi ir informēti par situāciju. Rīt potenciālie investori ir iecerējuši apmeklēt Daugavpili, tikties ar pašvaldības vadītāju, apskatīt lidlauku, kā arī, iespējams, parakstīt vienošanos par sadarbību.

Ja izveidosies laba sadarbība un potenciālie investori būs gatavi attīstīt Daugavpils lidostu, pašvaldība izsolē to varētu pārdot, skaidroja Eigims.

Līdz šim Daugavpils lidostas attīstības projekts ir bijis iesaldēts un notikušas pārrunas ar potenciālajiem investoriem.

Kā viens no iespējamajiem lidostas attīstības scenārijiem tika izskatīta tās pārdošana. Iegādāties lidostu par diviem līdz trim miljoniem eiro, šādu summu tajā līdz šim brīdim ir ieguldījusi pašvaldība, neviens no interesentiem, starp kuriem ir bijuši gan ķīnieši, gan arī krievi un vācieši, līdz šim nav bijis gatavs.

Jau vēstīts, ka lidosta nenoliedzami ir svarīgs objekts pilsētas attīstībai, nevienam no trim tās attīstības scenārijiem, kuru izmaksas ir attiecīgi 24, 9,5 un divi miljoni eiro, pašvaldībai pagaidām nav līdzekļu. Nav pieejams šim projektam patlaban arī Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)