Banner 980x90

Interesanti veidi, kā uzturēt mājokli siltu ziemas laikā

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Kad aiz loga gaisa temperatūra noslīd krietni zem nulles, mēs nelabprāt dodamies ārā, tā vietā dodot priekšroku siltai segai, džemperim un zeķēm, kā arī tējas krūzei. Lai arī vienkāršākais veids, kā mājās uzturēt siltumu, ir izmantot centrālo apkuri, siltās grīdas u.c. apjomīgas sistēmas, mūsdienās tam ir vairākas interesantas alternatīvas, kuru izmantošanu der apdomāt. 

• Izmanto foliju. Piestiprini alumīnija foliju pie sienas, aiz radiatoriem, kas atrodas zem loga. Spīdīgajai folijas pusei jābūt pavērstai pret sildītāju, nodrošinot, ka siltums atstarojas atpakaļ telpā, nevis vienkārši izplūst ārā caur logu. 

• Nosedz atslēgas caurumu. Lai arī var šķist smieklīgi, ka tik mazs caurumiņš spēj kaut ko ietekmēt, tomēr tā ir. Mājoklis būs daudz siltāks, ja tiks nosegtas vietas, pa kurām siltums aizplūst. Lai to izdarītu, pievērs uzmanību vietām, kur caurules un kabeļi ieiet sienā, aiz veļas mašīnas, zem izlietnes, virtuves skapīšiem, ap tualetes podu un citur. Protams, ir vietas, par kurām neiedomājamies vai kuras nepamanām. Piemēram, šķirbas zem palodzēm, kuras nereti kalpo par iemeslu zemajai gaisa temperatūrai telpā, var aizpildīt ar saburzītu avīzi, plastmasas maisiņu vai – rezerves gadījumā – pat ar vecu zeķi. 

• Izmanto burbuļplēvi. Lai arī, protams, skats varētu nebūt pats elegantākais, tomēr šo materiālu veiksmīgi iespējams izmantot, lai nosiltinātu logu malas. Kā zināms, liels siltuma daudzums aizplūst tieši caur logiem, tādēļ, nosedzot tos ar burbuļplēvi, tu noteikti uzlabosi gaisa temperatūru telpā. Izgriez gabalu no burbuļplēves, kas atbilst loga izmēram, un piestiprini to pie stikla vai rāmja. Rāmju nosegšanai var izmantot arī pārtikas plēvi. 

• Padari telpu ne tikai siltāku, bet krāsaināku. Paklājs ir lielisks interjera elements, ko jau izsenis lieto ne tikai tāpēc, lai atsvaidzinātu interjeru un padarītu to košāku, bet arī lai nodrošinātu telpā patīkamu siltumu. Vai zināji, ka caur nesiltinātu grīdu aizplūst vismaz 10% siltuma? Tieši tāpēc, lai šo problēmu novērstu, iesakām, vai nu ierīkot siltās grīdas, vai arī izmantot lēto alternatīvu – paklājus. Un, ja tā padomā, ir iespējams apvienot arī abas šīs alternatīvas, radot vēl labāku rezultātu!

• Izmanto vairākas aizkaru kārtas. Kad ārā ir ziema, arī tu taču nevelc tikai vienu apģērba kārtu, vai ne? Līdzīgi iesakām rīkoties arī ar aizkariem. Ja nevēlies iegādāties vēl vienus aizkarus, vari iešūt siltāku oderi jau esošajiem. Odere neizmainīs aizkaru izskatu, skatoties no telpas puses, kā arī, pieskaņojot atbilstošu krāsu, nebūs tik ļoti pamanāma no ārpuses. Vairākas aizkaru kārtas palīdzēs neizplūst siltumam ārpus telpas. 

• Nomaini gultas veļu. Gulta ir viena no iemīļotākajām vietām ikvienā mājoklī. Tur atgūstam enerģiju, mieru un, protams, arī sasildāmies, kad telpā ir vēss. Taču, ja vēlies, lai ziemas laikā tu nekad nesaltu, baudot miegu, noteikti nomaini gultas veļu uz ko dabīgāku un biezāku, piemēram, kokvilnu vai flaneli. 

• Izmanto dienas gaismu savā labā. Lai arī daudziem cilvēkiem šķiet, ka, aizverot aizkarus arī dienas laikā, mēs saglabāsim telpā esošo siltumu, der atcerēties par to, ka šādā veidā mēs arī neielaižam istabā it nemaz saules gaismas un dabīgā siltuma, ko tā rada. Tieši tādēļ, ja redzi, ka ārā spīd saule, atver aizkarus plaši vaļā un uzlādējies ar saules enerģiju!

Ceram, ka tev šie alternatīvie padomi noderēs, lai padarītu mājokli siltāku, Taču, ja meklē ko nopietnāku, piemēram, siltās grīdas, ieskaties būvmateriālu interneta veikalā Prof.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)