Banner 980x90

Ilūkstes novada Eglaines pamatskolā izveidota "Stendera lauku klase"

Daugavpils, 17.janv., LETA., Ilūkstes novada Eglaines pagastā izveidots jauns tūrisma objekts – Eglaines pamatskolas telpās izveidota "Stendera laika klase", Aģentūru LETA informēja Ilūkstes novada pašvaldībā.

"Stendera laika klasē" apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt 18.gadsimtam raksturīgo mācību procesu. Skolēni varēs sēdēt Stendera laika skolas solos, ietērpties seno laiku apģērbā, mācīties Stendera druku un burtus. Stendera laika klase ir viens no desmit tūrisma objektiem, kas tiks iekļauti projektā iesaistīto partneru kopīgajā, interaktīvajā tūrisma kartē.

Nākamās Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā projekta "Ceļo gudri – apceļo Lietuvu un Latviju" aktivitātes ir senlaicīgu mēbeļu, ar ko tiks aprīkota mācību klase, kā arī 18.gadsimtam raksturīgu skolēnu tērpu izgatavošana un iegāde.

Projektu Ilūkstes novada pašvaldība īsteno kopā ar Jēkabpils novada pašvaldību, Viesītes novada pašvaldību, Salas novada pašvaldību, kā arī Lietuvas Anīkšču reģionālā parka direkciju, Biržu reģionālā parka direkciju un Krekenavas reģionālā parka direkciju Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā 2014.-2020.gadam "Interreg V-A".

Ilūkstes novada pašvaldības daļa projektā ir 44 205 eiro, no kuriem 6631 eiro (15%) - pašvaldības līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)