Banner 980x90

IKVD: Skolas pārsvarā gatavas sākt jauno mācību gadu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Skolas pārsvarā ir gatavas sākt jauno mācību gadu, secinājis Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Izvērtējot pašvaldību sniegto informāciju par izglītības iestāžu gatavību jaunajam 2016./2017.mācību gadam, IKVD secināja, ka 70% pašvaldību izglītības iestādes pilnībā nokomplektējušas pedagogu kolektīvu, bet 56% pašvaldību visās skolās pabeigti remontdarbi.

Visas pašvaldības arī apliecina, ka vajadzības gadījumā skolēniem tiks nodrošināts transports nokļūšanai uz un no izglītības iestādes, savukārt divas pašvaldības vajadzības gadījumā piedāvā izmantot dienesta viesnīcu, un trīs pašvaldības sedz skolēniem transporta izdevumus 50% līdz 100% apmērā.

Līdz 25.augustam IKVD saņēmis informāciju par gatavību jaunajam mācību gadam no 114 Latvijas pašvaldībām. 64 pašvaldības ziņo, ka pabeigti visi izglītības iestāžu celtniecības un remontdarbi, 26 pašvaldības informējušas, ka izglītības iestādēs remontdarbi vēl turpinās, bet tiks pabeigti līdz 1.septembrim. Savukārt 24 pašvaldības informējušas, ka remontdarbi turpināsies arī pēc mācību gada sākuma, paralēli mācību procesam - kopumā 25 skolās.

79 Latvijas pašvaldības arī sniegušas informāciju, ka izglītības iestādes ir nodrošinātas ar visiem nepieciešamajiem pedagogiem, savukārt 35 pašvaldībās pašlaik vēl trūkst viena vai vairāku pedagogu. No pašvaldību sniegtās informācijas IKVD secināja, ka Latvijā visvairāk trūkst angļu valodas, mūzikas, fizikas, matemātikas, sākumskolas pedagogu un logopēdu.

Pārbaudot ziņas saistībā ar Latvijā notiekošajām skolu reorganizācijām, IKVD secināja, ka 105 pašvaldību izglītības iestādēm ir licencētas/aktualizētas izglītības programmas, bet deviņu pašvaldību izglītības iestādēs pēc reorganizācijas turpinās licenču un akreditācijas dokumentu sakārtošana, kura tiks pabeigta līdz 1.septembrim.

IKVD saņēma arī informācija, ka viena izglītības iestāde (mūzikas un mākslas skola) nepabeigtu remontdarbu dēļ nebūs gatava nodrošināt mācību procesu no 1. septembra, bet plāno sākt mācību gadu 13.septembrī. Iekavētās stundas tiks atstrādātas skolēnu brīvdienās no 24. līdz 28.oktobrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)