Banner 980x90

Gultas veļas audumi un to īpašības

Parūpējies par savu labsajūtu guļamistabā un izvēlies piemērotu gultas veļu! Kā to izdarīt? Par to lasi turpinājumā!

Neapjūc plašajā klāstā
Guļamistabā noderēs viegla auduma gultas veļa, ar viegli lietojamu tekstilu. To iegādāties var šeit.

Neizvēlies sliktas kvalitātes materiālus vai tādu, kas smaržo pēc mitruma, pelējuma vai ķīmiskām krāsvielām. Auduma blīvumam ir jābūt vismaz 60 g/m2.

Gultas veļas  apdarei ir jābūt kvalitatīvai. Tai ir jābūt apšūta ar speciāliem diegiem. 

Materiāls      
Gultas veļa tiek izgatavota no visdažādākiem materiāliem: lina, zīda, kokvilnas, katūna, flaneļa, sintētisko vai mākslīgo šķiedru audumiem, kā arī šo materiālu salikumiem. Izmantotā auduma struktūra un kvalitāte var atšķirties. Tās izgatavošanā tiek izmantoti daudzveidīgi auduma aušanas un diega apstrādes veidi.

Lins
Gultas veļa, kas izgatavota no lina, ir izturīga, estētiska, higiēniska, maz smērējas, labi uzsūc mitrumu, kā arī izžūst daudz ātrāk nekā citi materiāli. Lins ir grūti izgludināms, daudz burzās un ir raupjas kvalitātes. Mazgājot tas var sarauties. Izvēlies ērtu risinājumu!  Šāda materiāla gultas veļa lieliski noderēs gan ziemā, gan vasarā. Vēsākā laikā tā sasildīs, bet karstumā atvēsinās un nodrošinās patīkamu gulēšanu. 

Zīds
Zīda materiāls ir elpojošs un būs lieliska izvēle gan bērniem, gan pieaugušajiem. Zīda gultas veļa neburzās un pēc mazgāšanas nav jāgludina. 

Rūpējies par savu un tuvinieku veselību! Šāda veida veļā nevairojas putekļu ērcītes. Zīds ātri uzsūc mitrumu un neelektrizējas.

Kokvilna
Kokvilna ir viens no izplatītākajiem audumiem visā pasaulē. Rūpējies par savu labsajūtu un izvēlies kokvilnas gultas veļu! Tā nelīp pie ādas, labi elpo un nerada sviedrus. Īpaši piemērota maziem bērniem, jo labi uzsūc mitrumu. Lieto to visu gadu: ziemā kokvilnas gultas veļa sasildīs, bet vasarā tev nebūs karsti. Ņem vērā, ka tā žūst ilgi un nereti mazgājot saraujas.

Pirms iegādājies kokvilnas materiālus, pievērs uzmanību auduma sastāvam! Labas kvalitātes gultas veļas sastāvā ir 100% kokvilna. 
Ja tās sastāvā ir sintētika, tad cena būs zemāka, audums neelpos un pēc mazgāšanas tas zaudēs sākotnējo izskatu!

Katūns
Katūns ir kvalitatīvs kokvilnas audums, kas tiek izmantots gultas veļas izgatavošanai. Visbiežāk katūna audums tiek krāsots vai apdrukāts.  Tas būs piemērots bērnu guļamistabās. Iepriecini savu mazuli ar krāsainu gultas veļu, kas izgatavota no katūna! Šis materiāls burzās, bet ir viegli kopjams.

Poliesters un kokvilna
Izvēlies ērti lietojamu gultas veļu. Vēlams, lai tās sastāvā vismaz 20% ir poliestera materiāls. Plašā izvēlē nopērkama kokvilnas un poliestera auduma gultas veļa, kā arī daudzveidīgi komplekti. Šāds materiālu salikums nebūs jāgludina, ir viegls un ietaupīs tavu laiku! Tā nav dārga un ir izturīga pret nodilšanu. 

Poliesters un kokvilna ir mākslīgo un sintētisko šķiedru audumi, bet pēc izskata tos nevar atšķirt no dabiskajiem audumiem.

Flanelis
Flaneļa gultas veļa ir mīksta un patīkama taustei. Izmanto to ziemas sezonā, jo tā labi uztur siltumu. Šādu gultas veļu varēsi lietot apmēram 50 līdz 70 reizes. Tā savelsies ātrāk nekā citi materiāli. Flaneļa gultas veļa nodrošinās komfortablu gulēšanu gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šis audums ir īpaši piemērots zīdaiņiem.

Detaļas
Pirms preces iegādes pievērs īpašu uzmanību visām detaļām. Gultas veļai ir jābūt ar viegli lietojamām pogām, aizdarēm un rāvējslēdžiem.
 Izvēlies praktisku risinājumu, lai tev un bērniem būtu viegli izņemt un ielikt segu, kā arī ievietot spilvenus pārvalkos. Izvēlies piemērotāko interneta veikalā 220.lv!

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)