Banner 980x90

Gripas izplatības ierobežošanai nosaka karantīnu Daugavpils izglītības un medicīniskajās iestādēs

Rīga, 17.janv., LETA. Lai ierobežotu saslimšanu ar gripu, Daugavpils izglītības, sociālās aprūpes un medicīniskajās iestādēs noteikta karantīna, liecina pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Igora Prelatova ("Mūsu partija") izdotais rīkojums.

Karantīnas laikā ir jāierobežo sabiedrisko pasākumu rīkošana. Tāpat ārstniecības, izglītības un sociālās aprūpes iestāžu vadītājiem jāorganizē un jāievēro Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumi par gripas profilakses pasākumiem.

Savukārt skolu un bērnudārzu direktoriem uzlikts informēt SPKC par gadījumiem, kad iestādē, klasē vai grupā slimo vairāk nekā 20% izglītojamo, kā arī gadījumiem, kad gripas saslimstības dēļ apturēts mācību process visā iestādē vai tikai kādā klasē vai grupā.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā Valmierā gripas pacientu skaits sasniedzis epidēmijas slieksni, tāpēc no 15.janvāra Latvijā izziņots gripas epidēmijas sākums.

Vidēji Latvijā gripas intensitāte sasniegusi 52,8 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Gripa šosezon Latvijā jau laupījusi divu cilvēku dzīvības.

Par pagājušajā nedēļā stacionētiem pacientiem ar gripu ziņoja Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Rēzeknes, Ventspils un Jēkabpils slimnīcas, kurās hospitalizēti 113 pacienti, no tiem 33 pacienti ar gripas izraisītu pneimoniju. Kopš gripas sezonas sākuma kopumā ziņots par 428 hospitalizētiem pacientiem, no tiem 72 gripas izraisītas pneimonijas gadījumos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)