Banner 980x90

Gandrīz 2% no Infektoloģijas centrā pārbaudītajām ērcēm bijušas inficētas ar encefalītu

Rīga, 23.okt., LETA. No šogad Latvijas Infektoloģijas centrā izmeklētajām ērcēm 1,92% bijušas inficētas ar encefalītu, aģentūru LETA informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Infektoloģijas centrā šogad līdz 22.oktobrim pārbaudīta 5951 iedzīvotājiem piesūkusies ērce, no kurām kopumā 114 jeb 1,92% konstatēts ērču encefalīts. Centra uzņemšanas nodaļā pēc pacientu lūguma noņemtas 1660 ērces.

Šogad no Infektoloģijas centra izrakstīti 75 pacienti, kuriem bijis ērču encefalīts, 37 pacienti, kuri ārstējušies no Laimas slimības, un pieci pacienti, kuriem bijusi ērlihioze.

Savukārt aizvadītās nedēļas laikā Infektoloģijas centrā nonākuši vēl četri pacienti ar ērču encefalītu un trīs ar Laimas slimību.

Jau ziņots, ka pirmā ērce pārbaudei Latvijas Infektoloģijas centrā šogad tika atnesta 18.februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)