Banner 980x90

Gaidāms "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" akciju galīgais atpirkšanas piedāvājums

Rīga, 15.dec., LETA. Gaidāms vilcienu remontētāja "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" akciju galīgais atpirkšanas piedāvājums, liecina biržas "Nasdaq Riga" paziņojums.

Birža informē, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ceturtdien, 14.decembrī, ir saņēmusi Igaunijas "Skinest Rail" iesniegumu atļaujai izteikt "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" akciju galīgo atpirkšanas piedāvājumu. "Skinest Rail" tiešā un netiešā veidā pieder kopumā 7 955 474 "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" akcijas, kas veido 95,92% no kompānijas balsstiesīgo akciju skaita.

Vienas akcijas atpirkšanas cena, pēc prospektā sniegtās informācijas, plānota 0,44 eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada novembrī noslēdzās "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" akcionāra "Lokomotiiv Investeeringud", kuru decembrī iegādājās "Skinest Rail", izteiktais kompānijas akciju obligātais atpirkšanas piedāvājums. Pēc akciju atpirkšanas piedāvājuma "Lokomotiiv Investeeringud" īpašumā ieguva 3 815 805 "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" akcijas, kas veidoja 46,01% no uzņēmuma pamatkapitāla. Vienas akcijas atpirkšanas cena arī šajā piedāvājumā bija 0,44 eiro.

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam akciju atpirkšanas galīgā piedāvājuma ietvaros pārējiem kompānijas akcionāriem ir pienākums pārdot tiem piederošās kompānijas akcijas. Ja akcionārs nav pieņēmis galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu tā izteikšanas termiņā, nākamajā dienā pēc akciju atpirkšanas termiņa beigu dienas akcijas tiek bloķētas akcionāra kontos un akcionārs zaudē tiesības rīkoties ar tām.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 16,208 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 44,8% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās par 18% un bija 2,043 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)