Banner 980x90

"Gada vecmāte" - Iveta Žilvinska no Daugavpils reģionālās slimnīcas

Piektdien, 6.februārī, "Gada balvas medicīnā 2014" pasniegšanas ceremonijā titulu "Gada vecmāte" iedzīvotāji piešķīruši Daugavpils reģionālās slimnīcas vecmātei Ivetai Žilvinskai.

Jaunās māmiņas par Žilvinsku izsakās, ka viņa ir vecmāte, kas mīl to, ko dara, un ar savu darbu palīdz pasaulē nākt mazajai dzīvībiņai viegli un harmoniski, ne mirkli nenovēršot uzmanību no savām pacientēm.

"Gada balvas medicīnā 2014" pasniegšanas ceremonijā Gada ārsta titulu ieguvusi ģimenes ārste Aina Braķe, aģentūru LETA informēja Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Braķe praktizē savā ģimenes ārsta praksē Ērgļu pagastā. Ārstes pacienti novērtē viņas zināšanas, atsaucību un neizsmeļamo entuziasmu.

Tāpat Braķes pacienti uzsver, ka viņa ir jauka pret bērniem, kā arī viņai ir vairāk nekā 24 stundas diennaktī. Viņa ir ne tikai laba ārste, bet arī aktīva Ērgļu sabiedriskās dzīves turētāja un dalībniece, tā apgalvo Braķes pacienti.

Savukārt pati Braķe par savu darbu izsakās pieticīgi - "man patīk cilvēkiem sagādāt prieku".

Šogad "Gada balva medicīnā" tika pasniegta kopumā 11 nominācijās, lai godinātu veselības nozarē strādājošos par apzinīgu un pašaizliedzīgu darbu pacientu veselības labā. Septiņās nominācijās, tostarp "Gada ārsts", uzvarētājus noteica iedzīvotāji.

Titulu "Gada zobārsts" saņēma Jelgavas slimnīcā strādājošā Ilze Brauere, par kuru pacienti saka, ka viņa ir ārste, kas patiešām spēj parādīt savas profesijas vislabākās iezīmes - uzticama, profesionāla un pat pašaizliedzīga speciāliste, ar īstu ārsta tvērienu un attieksmi pret ikvienu no pacientiem.

Savukārt par Gada farmaceitu iedzīvotāji atzinuši Valmieras Pārgaujas aptiekā strādājošo Gunitu Boli-Melgaili. Aptiekas apmeklētāji norāda, ka viņa ir lieliska farmaceite ar asu prātu un taisnīgu darba stilu.

Nominācijā "Gada funkcionālais speciālists" par labāko iedzīvotāji atzinuši fizioterapeitu Raivi Aršauski. Viņš praktizē Rīgā, "Raivja Aršauska veselības centrā". Pacienti par Aršauski izsakās, ka viņš ir vingrojumu enciklopēdija ar psihologa dotībām. "Viņam ir intelekts, enerģija un zināšanas - viņš pieceļ sagurušas kundzītes no datora un Latvijas sporta čempionus no traumām," tā par fizioterapeitu izsakās viņa pacienti.

Par Gada māsu atzīta Liepājas reģionālās slimnīcas ķirurģiskās aprūpes māsa Natālija Spade. Viņas pacienti uzsver, ka Spade ir profesionāla māsa. "Daktera labā roka. Mīļa, centīga, tādas arī citas māsiņas gribētos redzēt," atbalstu paužot, norāda pacienti.

Savukārt par Gada ārsta palīgu atzīta Feimaņu pagasta feldšeru un vecmāšu punkta ārsta palīdze Zinaida Leščinska. Par viņu Feimaņu pagasta iedzīvotāji saka: "Ja ir nepieciešamība, viņa dosies pie slimnieka cauri gan lietiem un zibeņiem, gan sniegiem un puteņiem." Leščinska pati norāda, ka viņai strādājot gandarījums ir katru dienu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)