Banner 980x90

Gada laikā Šmakovkas muzeju Daugavpilī apmeklējuši vairāk nekā 7600 interesentu

LETA
LETA
Daugavpils, 25.maijs, LETA. Kopš atvēršanas brīža pagājušā gada jūnija sākumā Šmakovkas muzeju Daugavpilī apmeklējuši vairāk nekā 7600 interesentu, aģentūru LETA informēja Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūrā.

Latvijā lielākā šmakovkas muzeja digitālajās ekspozīcijās ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību interaktīvi ir iespēja izzināt šmakovkas tapšanas procesu, kā arī aplūkot autentiskas un iespaidīgas ražošanas iekārtas. Līdztekus stāstam par dzēriena tapšanu, te ir pieejama arī izsmeļoša informācija par Latgales vēsturi, kas palīdz izprast reģiona vēstures svarīgākos posmus. Muzeja ekspozīcijām ir arī izglītojoša loma, jo tās sniedz informāciju par alkohola lietošanas sekām.

Nākamnedēļ, 3.jūnijā, svinot savas pastāvēšanas gada jubileju Šmakovkas muzejs piedāvās interesentiem iepazīties ar savām ekspozīcijām par akcijas cenu. Savukārt svētdien, 4.jūnijā, visi būs gaidīti muzejā uz svinību turpinājumu. Apmeklētājus izklaidēs postfolkloras grupa "Rikši", ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties šmakovkas darināšanas meistarklasē un dzirdēt meistara stāstus.

Pasākumā paredzēta arī šmakovkas saldējuma meistarklase, ko rīkos zinātkāres centrs "Zinoo Daugavpils" un ekskursija "Iepazīsti muzeja ekspozīcijas dārgumus!" Pasākuma gaitā muzejā darbosies arī "Latgalīšu čarauneicys" zīlēšanas salons. Savukārt par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies arī koklētāja Ilona Stepiņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)