Banner 980x90

Ēnu diena Daugavpils Universitātē

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ēnu dienas ietvaros DU piedalās divi ēnotāji. Lāsma no Vaboles pagasta ēno DU zinātņu prorektori Inesi Kokinu, bet Milana no Jēkabpils izvēlējusies iepazīties ar DU  Mutvārdu vēstures centru, ēnojot profesori Dr. hist. Irēnu Salenieci.

Kā pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv uzzināja DU, no rīta ēnotājas iepazinās aī ar DU struktūru, studiju iespējām, studentiem pieejamajām aktivitātēm, tiekoties ar Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas speciālistiem.

Ēnu dienai varēja pieteikties DU izsludinātajās vakancēs līdz š.g. 26. janvārim. Jaunieši varēja  izvēlēties ēnot Daugavpils Universitātes rektoru, mārketinga direktoru, biroja administratori – rektora palīdzi, projektu koordinatoru, sabiedrisko attiecību menedžeri, kā arī stratēģiskās plānošanas attīstības struktūrvienības vadītāju.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12.klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) reģistrēta preču zīme.

Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)