Banner 980x90

"Energolukss" – droši, uzticami un efektīvi uzlādes risinājumi tavam elektroauto

Ik dienu Zeme tiek pakļauta auto izplūdes gāzu kaitīgajai ietekmei, tāpēc tiek domāti arvien jauni risinājumi, kā pasargāt vidi mums visapkārt. Viens no tiem ir elektriskās automašīnas – ekoloģisks tradicionālās ar degvielu darbināmās automašīnas analogs, kas darbojas, izmantojot atjaunojamu resursu – elektroenerģiju, un kura neatņemams elements ir uzlādes iekārta, bez kuras auto ekspluatācija nemaz nav iespējama. 

Ik dienu Zeme tiek pakļauta auto izplūdes gāzu kaitīgajai ietekmei, tāpēc tiek domāti arvien jauni risinājumi, kā pasargāt vidi mums visapkārt. Viens no tiem ir elektriskās automašīnas – ekoloģisks tradicionālās ar degvielu darbināmās automašīnas analogs, kas darbojas, izmantojot atjaunojamu resursu – elektroenerģiju. Pieprasījums pēc šāda veida automašīnām strauji uzņem apgriezienus visā pasaulē, tāpēc arī ražotāji cītīgi strādā pie tā, lai elektriskā auto lietošana būtu maksimāli ērta ikvienam. Neatņemams elektriskā auto elements ir uzlādes iekārta, bez kuras elektroauto ekspluatācija nemaz nav iespējama. Lai nodrošinātu pozitīvu elektrisko automašīnu lietotāju pieredzi, Latvijā vadošais pilna servisa elektroapgādes risinājumu piegādātājs SIA "Energolukss" piedāvā daudzveidīgas augstas kvalitātes elektroauto uzlādes ierīces un stacijas, kas apmierinās ikviena elektriskā auto īpašnieka prasības. 

Elektroauto uzlāde: "Energolukss" risinājumi

SIA "Energolukss" produktu klāstā piedāvāti kvalitatīvi, funkcionāli un lietošanā vienkārši lādētāji un adapteri elektriskajām automašīnām. Pieejamas gan maiņstrāvas ierīces ērtai un vienkāršai elektroauto uzlādei iekštelpās un ārā, gan līdzstrāvas ierīces ātrai uzlādei publiskās vietās. 

Maiņstrāvas uzlādes ierīces ir ļoti ērtas un praktiskas – pateicoties tām, elektrisko auto iespējams uzlādēt gan mājās, gan, piemēram, ieturot maltīti kafejnīcā vai baudot atpūtu viesnīcā. SIA "Energolukss" atkarībā no klientu vajadzībām var nodrošināt gan stacionāras, gan pārvietojamas maiņstrāvas uzlādes iekārtas, kas ļauj sasniegt 80% uzlādes līmeni elektriskajam auto vidēji četrās līdz piecās stundās. 

SIA "Energolukss" elektroauto uzlādes risinājumu klāstā pieejamas arī ultra ātrās līdzstrāvas uzlādes stacijas ar jaudu līdz pat 300 kW un uzlādes iespēju līdz pat četrām elektroautomašīnām vienlaicīgi. Šādas uzlādes stacijas ir ideāli piemērotas lielākām infrastruktūrām, piemēram, stāvlaukumiem, tirdzniecības centru, viesnīcu teritorijām, valsts galvenajiem autoceļiem, jo ļauj uzlādēt elektrisko auto vien 20 minūšu laikā (uzlādes laiks dažādiem automašīnu modeļiem var atšķirties). 

Tāpat SIA "Energolukss" nodrošina līdzstrāvas uzlādes stacijas arī elektriskajiem autobusiem – iekārtu uzlādes jauda var sasniegt līdz pat 600 kW, kas nodrošina autobusu uzlādi vien divās līdz piecās minūtēs.

Uzlādes ierīču galvenās priekšrocības

• Iespēja uzstādīt gan iekštelpās, gan ārā – uzlādes iekārtām ir augsta aizsardzības klase (IP54–55), kas ļauj droši uzlādēt elektromobili jebkuros laikapstākļos, arī  lietus un sniega laikā;
• Lādētājierīces spēj automātiski noteikt elektroauto maksimālo uzlādes jaudu;
• Lietotājam vienkārša un saprotama vadības sistēma, uzlādes jaudas un ātruma kontrole; 
• Attālinātā autentificēšanās un maksājumu vadība, izmantojot viedtālruni vai viesabonēšanas pakalpojumu sniedzēju;
• Attālinātā uzraudzība savlaicīgai un kvalitatīvai iekārtas apkalpošanai;
• Augstas klases pretzagšanas sistēma;
• Ilgs kalpošanas laiks – vairāk nekā 10 gadus, garantija – divi gadi;
• Estētiski pievilcīgs iekārtu dizains.

Lai klientiem nodrošinātu pilnu uzlādes risinājumu spektru gan cenas, gan funkcionalitātes ziņā, SIA "Energolukss" ir pārstāvēti vairāki populāri ražotāji no Nīderlandes, Italijas, Slovākijas, Austrijas un Francijas, piemēram, Delta Electronics, Alpitronic, NRGKick, Alfen Charging Equipment un citi. 

Piedāvājumā esošās uzlādes ierīces ir uzstādītas ne tikai daudzviet Latvijā (piemēram, pie viesnīcas Radisson Blu Hotel, CSDD teritorijā un cituviet), bet ir guvušas patērētāju uzticību un augstu pieprasījumu arī visā Eiropā, to kvalitāti ir atzinuši pat tādi pasaulē atpazīstami ražotāji kā Nissan, Renault un citi.

Elektroauto uzlāde – pavisam vienkārša

Elektroauto var brīvi uzlādēt mājās – vienkārši iespraužot rozetē uzlādes vadu, kas nāk komplektā ar pašu elektrisko automašīnu. Maiņstrāvas uzlādei, atkarībā no auto, ir sastopami šādi standarti:

• Type 1 – Japānas un Amerikas standarts vai
• Type 2 – Eiropas standarts.

SIA "Energolukss" piedāvā klientiem uzstādīt vajadzībām un iespējām atbilstošāko uzlādes risinājumu. Lai neapmaldītos plašajā iekārtu piedāvājumā, tiek rekomendēts griezties pēc konsultācijas, lai, piemēram, nesajauktu nepieciešamo uzlādes standartu. Jāņem vērā, ka, aprīkojot uzlādes staciju ar Type 2 kabeli un spraudni, varēs uzlādēt tikai Eiropā ražotās elektriskās automašīnas, savukārt ar Type 1 kabeli iespējama tikai Japānas ražojuma elektroautomobiļu uzlāde. Pateicoties lādētājā iebūvētam aizsardzības mehānismam un slodzes sadalījuma funkcijai, paralēli var droši darbināt arī citas elektroierīces.

Runājot par elektrības patēriņu, veicot sava elektroauto uzlādi mājās – tas atkarīgs no pašas automašīnas, kā arī no izvēlētās uzlādes ierīces. Maiņstrāvas uzlādes stacija padod strāvu elektromobilī iebūvētam borta lādētājam, kas limitē mašīnas uzlādes iespēju. Piemēram, Volkswagen e-UP markas elektromobilim maksimālais patēriņš būs 3,7 kW stundā un līdz pilnai akumulatora uzlādei kopā tiks patērēti apmēram 16 kW. Savukārt BMW i3 elektroenerģijas patēriņš ir 7,4 kW stundā jeb aptuveni 21 kW līdz pilnai uzlādei. Salīdzinoši lielāks elektroenerģijas patēriņš uzlādes laikā ir, piemēram, Tesla markas elektroautomašīnām – 11 vai 22 kW stundā (atkarībā no auto modeļa).

Sabiedriskās vietās kā vienotais Eiropas standarts ir izstrādāta Type 2 rozete, kas nozīmē, ka katram elektroautomašīnas īpašniekam, piebraucot pie uzlādes stacijas publiskā vietā, jābūt līdzi piemērotam uzlādes kabelim – viens gals, kas pieslēdzams pie elektromobiļa, var būt vai nu Type 1 vai Type 2 standarta kabelis, savukārt, lai uzlāde būtu iespējama, otram kabeļa galam jāatbilst Type 2 jeb Eiropas standartam. Uzstādot sabiedriskā vietā elektroauto uzlādes staciju, tās īpašnieks var izveidot speciālu autorizācijas sistēmu, piemēram, ar RFID kartes vai mobilās aplikācijas palīdzību – piebraucot pie konkrētās stacijas, elektriskās automašīnas īpašnieks ar aplikācijas palīdzību veic reģistrāciju, autentificējas, un uzlāde var sākties.

Kā pareizi izvēlēties un iegādāties elektroauto uzlādes iekārtu?

Elektromobiļu lietotāju vidū pastāv kļūdains uzskats – jo jaudīgāka maiņstrāvas iekārta, jo uzlāde būs ātrāka. Patiesībā uzlādes ātrums lielā mērā atkarīgs no automašīnas modeļa un tās īpašībām. Iegādājoties lādētāju, būtiski saprast atšķirību – maiņstrāvas lādētāji neuzlādē automašīnas akumulatoru, bet gan padod strāvu automašīnā iebūvētam borta lādētājam. Savukārt līdzstrāvas uzlādes stacijas šo borta lādētāju "izlaiž" un pa taisno uzlādē elektromobiļa akumulatoru, tieši tāpēc ar līdzstrāvas lādētāju var panākt ievērojami ātrāku uzlādi.

Lai atvieglotu saviem klientiem iegādes procesu, SIA "Energolukss" speciālists ar prieku palīdzēs atrast piemērotāko uzlādes risinājumu gan finansiālā, gan funkcionālā ziņā, nodrošinot profesionālas konsultācijas par visiem interesējošiem jautājumiem. Izrunājot ar klientu viņa vajadzības un vēlmes, tiks piedāvāta piemērotākā uzlādes iekārta. Savukārt gadījumā, ja nepieciešama specifiska komplektācija, un vajadzīgās uzlādes ierīces nebūs uz vietas, to vienmēr iespējams pasūtīt. Uzlādes iekārtas piegādes laiks – divas līdz četras nedēļas.

SIA "Energolukss" pieredzējušie darbinieki nodrošina ne tikai profesionālu palīdzību piemērotākā uzlādes risinājuma izvēlē, bet arī veic iekārtas kvalitatīvu uzstādīšanu un apkalpošanu. 

Uzzini vairāk, apmeklējot "Energolukss" mājaslapu. Uzdot interesējošos jautājumus vari, rakstot uz e-pastu info@energolukss.lv, sūtot ziņu, izmantojot mājaslapā esošo kontaktformu, vai zvanot uz tālruni 67542223, un "Energolukss" profesionālā un atsaucīgā komanda tev palīdzēs atrast labāko elektroauto uzlādes risinājumu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)