Banner 980x90

Elksniņš sola piesaistīt Daugavpilij jaunus investorus un lielākus valsts budžeta līdzekļus

Daugavpils, 26.jūn., LETA. Jaunievēlētais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) savā pirmajā preses konferencē solīja pastiprināti strādāt pie jaunu investoru un valsts budžeta līdzekļu piesaistes, vienlaikus kritizējot iepriekšējo pilsētas vadību, kas neesot spējusi piesaistīt 105 miljonus eiro dažādiem projektiem.

Dome pati nevar veidot darba vietas, atzīmēja Elksniņš. Viņš teica, ka jaunu darba vieta radīšanā aktīvi tiek plānots izmantot iespējas, ko sniedz Latgales brīvā ekonomiskā zona, tādējādi sekmējot gan ārzemju, gan pašmāju kapitāla pieplūdumu.

Runājot par sociālo sfēru, Elksniņš uzsvēra, ka ir jāveido pašvaldības aptiekas, kā tas jau ir dažās citās pašvaldībās, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem salīdzinoši lētākus medikamentus. Tāpat pašvaldības jaunā vadība plāno pievērst uzmanību jautājumiem, kas saistīti ar bezmaksas sabiedrisko transportu, pilsētnieka karti un darbu ar jaunatni, lai mazinātu jauno cilvēku aizbraukšanu. Nopietnu uzmanību esot plānots pievērst arī jautājumiem, kas saistīti ar siltumapgādi un atkritumu apsaimniekošanu.

Plānots izvērtēt situāciju pašvaldības akciju sabiedrības "Daugavpils siltumtīkli" otrajā siltuma centrālē. Pēc Elksniņa paustā, tas tiks darīts, ņemot vērā sadarbību ar "Latņefti Gaz" un ražošanas jaudu atdošanu iepriekšējas domes vadībai draudzīgiem uzņēmumiem.

Jaunā domes vadība arī ir pārliecināta, ka iedzīvotāji pārmaksā par atkritumu apsaimniekošanu. Elksniņš norādīja, ka SIA "Clean Air" trīs gadus neesot ievērojis līguma prasības, tādējādi par atkritumu apsaimniekošanu esot pārmaksāts pusotrs miljons eiro.

Par iespējamo līguma laušanu ar atsevišķiem uzņēmumiem un sadarbības partneriem, varēs lemt tikai tad, kad būs saņemts kompetentu institūciju atzinums, piebilda Elksniņš.

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Rihards Eigims ("Mūsu partija") preses konferencē pateicās par darbu iepriekšējam deputātu sastāvam un domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim ("Latgales partija"). Viņš minēja, ka jaunās domes vadības darbu varēs vērtēt pēc tā, kā būs izdevies piesaistīt jaunu investorus un valsts budžeta līdzekļus.

Turpinot šo domu, Elksniņš pauda, ka līdzšinēja pašvaldības vadība nav spējusi piesaistīt 85 miljonus eiro jaunu cietumu izveidei, 20 miljonus eiro Daugavpils siltumtīklu attīstībai. Viņaprāt, pilsētā ticis rakstīts par maz projektu kohēzijas fondu un valsts budžeta līdzekļu piesaistei.

Savukārt Eigims piebilda, ka pašvaldība turpmāk centīsies panākt, lai tai pieder kontrolpakete uzņēmumos, kuros jau šobrīd liela daļa akciju pieder pašvaldībai, kā piemēru minot Daugavpils Olimpisko centru. Noslēgumā Eigims izteicās, ka patlaban, kad pašvaldībā ir ievēlēti tikai trīs partiju pārstāvji, būs grūti attaisnoties ar to, ka kāds kādam ir traucējis.

Jau ziņots, ka šodien ar balsu vairākumu Daugavpils pilsētas domes vadītāja amatā ievēlēts "Saskaņas" saraksta līderis Elksniņš, līdz ar ko šis politiskais spēks nonācis pie abu Latvijas lielāko pilsētu vadības grožiem. Koalīciju Daugavpils domē izveidojusi "Saskaņa" un Eigima "Mūsu partija", ārpus tās atstājot līdzšinējā domes priekšsēdētāja Lāčplēša pārstāvēto "Latgales partiju".

Līdz ar to šobrīd "Saskaņa" ieguvusi varu Daugavpilī, Rēzeknē, Rīgā, bet Jūrmalā "Saskaņa" veidos koalīciju ar ZZS.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)