Banner 980x90

Elksniņš: Esmu gatavs atbalstīt jebkuru kandidatūru vicemēru amatiem

Rīga, 18.jūl., LETA. Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) savu vietnieku amatiem esot gatavs atbalstīt jebkuru kandidatūru neatkarīgi no politiskās piederības, liecina domes priekšsēdētāja paziņojums pašvaldības mājaslapā.

Elksniņam uzreiz pēc 2017.gada vēlēšanām bijis skaidrs, ka pašvaldības darbs nebūs viegls, jo domē iekļuva trīs partijas un neviena no tām neieguva absolūtu pilsētas iedzīvotāju vairākuma atbalstu, kas kļuva par iemeslu savstarpējai konkurencei par varu un burtiski pēc diviem mēnešiem izraisīja politisko apvērsumu.

"Šodien, kad esmu atbildīgs par pilsētu un tajā notiekošo, esmu pārliecināts, ka politiskā deķa vilkšana katram uz savu pusi un cīņa par varu ļoti negatīvi ietekmē situāciju pilsētā," uzskata domes priekšsēdētājs.

Pēc viņa paustā, pašlaik Daugavpilij ir divas iespējas - izveidot konstruktīvu komandu vai rīkot pirmstermiņa vēlēšanas.

"Pienācis laiks izbeigt "apvērsumu" tradīciju Daugavpilī. Šī pastāvīgā pilsētas vadītāju maiņas tendence ne tikai paralizē pašvaldības darbu, bet arī ļoti negatīvi ietekmē pilsētas tēlu un daugavpiliešu uzticību vietējai varai," klāstīja mērs, piebilstot, ka gatavošanās pirmstermiņa vēlēšanām pusotru gadu pirms kārtējām pašvaldību vēlēšanām paralizētu pilsētu.

Turklāt pirmstermiņa vēlēšanu gadījumā jaunais domes sasaukums strādās vien gadu, un pēc tam pilsētā atkal sāksies priekšvēlēšanu kampaņa. Tāpēc viņš aicina "atsevišķus sasaukuma deputātus" beigt sabotēt pašvaldības darbu un sāk strādāt.

Tāpat mērs pieņēmis lēmumu izsludināt vicemēru pārvēlēšanu, kas plānota nākamajā Daugavpils domes sēdē.

"Es un mana komanda esam gatavi atbalstīt jebkuru kandidatūru neatkarīgi no tās politiskās piederības, bet kura vēlas strādāt un īstenot pilsētas attīstības plānu. Runa nav par kaut kādas koalīcijas izveidi. Runa ir par strādātspējīgas komandas izveidi, kuras galvenā prioritāte ir pilsētas attīstība un tās iedzīvotāju labklājība, nevis politiskās ambīcijas," apgalvoja Elksniņš.

Viņš arī sola, ka jebkādiem mēģinājumiem traucēt darbu un spēlēt politiskās spēles sekos atlaišana.

Jau vēstīts, ka par atkāpšanos no amata kolēģiem paziņojis Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis (Mūsu partija). Pēc Zdanovska teiktā, domē tiek veidota 14 deputātu koalīcija, kurā netikšot iekļauts vien bijušais pilsētas mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija"). "Mūsu partijai" un Latgales partijai jaunajā koalīcijā esot atvēlēta pa vienai mēra vietnieka vietai.

Pašlaik abi Elksniņa vietnieki - Zdanovskis un Igors Prelatovs - pārstāv "Mūsu partiju", un viņiem ticis dots laiks "pārdomāt savu nākotni". Lai citi deputāti nenonāktu neērtā situācijā, kad vajadzētu balsot par kāda no abiem atbrīvošanu, Zdanovskis nolēmis amatu atstāt pēc paša vēlēšanās.

Kā otru iemeslu savam lēmumam viņš minēja arī "Mūsu partijas" pārstāvju atlaišanu no pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)