Banner 980x90

Elksniņš: EP vēlēšanu rezultāti ir labi, bet tie varēja būt labāki

Rīga, 27.maijs, LETA. Partijas "Saskaņa" iegūtās divas vietas Eiropas Parlamentā (EP) ir labs rezultāts, bet tas varēja būt vēl labāks, aģentūrai LETA sacīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Plašākus komentārus par to vai Nila Ušakova iekļūšana EP varētu nest kādas izmaiņas nākotnē, Elksniņš atteicās sniegt.

Savukārt, runājot par vēlētāju zemo aktivitātes līmeni, viņš norādīja, ka tas ir izskaidrojams ar pašreizējo Eiropas Parlamenta (EP) deputātu nevērību pret Latvijas reģioniem un Latviju kopumā.

Vēlētāju pasivitāti Latgalē, Elksniņš skaidroja ar izbraukušo cilvēku skaitu, neticību, ka EP vēlēšanas palīdzēs aizstāvēt vēlētāju intereses, kā arī neizsūtītajiem paziņojumiem par vēlēšanu iecirkņiem.

Elksniņš arī atzīmēja, ka, lai mainītu vēlētāju attieksmi pret vēlēšanām, EP deputātiem vajadzētu būt aktīvākiem un saglabāt saikni ar Latviju, risinot virkni sasāpējušus jautājumus. Kā viņš pauda, deputātiem ir "jāatstrādā lielās aldziņas" un jāsniedz arī atbalsts reģioniem.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

Jau ziņots, iedzīvotāji visaktīvāk balsojuši Rīgas apgabalā - kopumā 165 880 jeb 39,71% no balsstiesīgajiem, kam seko Vidzeme ar 141 746 jeb 36,18% balsstiesīgajiem. Zemāka aktivitāte bijusi Kurzemē, kur EP vēlēšanās piedalījušies 55 747 jeb 30,1% balsstiesīgo, Zemgalē - 62 582 jeb 29,58% balsstiesīgo, savukārt viszemākā aktivitāte bijusi Latgalē, kur pie vēlēšanu urnām devās 48 435 jeb 23,55% balsstiesīgo.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)