Banner 980x90

Elksniņš: Daugavpils reģionālā slimnīca neizmanto visas tai piešķirtās kvotas

Daugavpils, 11.jūl., LETA. Daugavpils reģionālā slimnīca neizstrādā tai piešķirtās kvotas uz dažādiem izmeklējumiem, šodien preses konferencē, atsaucoties uz Nacionālā veselības dienesta (NVD) sniegto informāciju, pastāstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

"Te ir liela problēma: valsts piešķir naudu izmeklējumiem, ārsts slimnīcā pacientu pieraksta rindā pēc pusgada, astoņiem mēnešiem, tajā pašā laikā piedāvājot saņemt šo pašu pakalpojumu savā privātpraksē jau šovakar, bet par 40-50 eiro," norādīja Elksniņš.

Pēc viņa teiktā, ārstu privāto prakšu attīstība ir apliecinājums tam, ka pakalpojums Daugavpils reģionālajā slimnīcā netiek sniegts, tas nav kvalitatīvs un cilvēki galu galā spiesti doties uz privāto sektoru. Rezultātā mazinās pakalpojuma kvalitāte un iespēja saņemt šos pakalpojumus Daugavpils reģionālajā slimnīcā, apgalvoja Daugavpils domes priekšsēdētājs.

Slimnīcas finansiālās saistības ir 1,5 miljoni eiro, tai pietrūkst 50-60 dažādu medicīnas speciālistu, atsevišķos ārstniecības virzienos slimnīca nespēj nodrošināt palīdzības sniegšanu visu diennakti, norādīja Elksniņš.

Risinājumus šīm un citām ar medicīnas nozari saistītām problēmām mēģināšot rast Daugavpils pilsētas pašvaldības izveidotā darba grupa, kurā iekļauti savu jomu speciālisti gan no medicīnas iestādēm, gan arī pašvaldības.

Tāpat komisija strādās, lai izveidotu Daugavpils reģionālo slimnīcu par reģionālo veselības centru, kurp varētu braukt ārstēties arī pierobežā dzīvojošie kaimiņvalstu iedzīvotāji. Tādējādi varētu palielināt slimnīcas ienākumus, radot tai iespēju iegādāties jaunu aprīkojumu un palielināt atalgojumu medicīniskajam personālam.

Kā ziņots, Elksniņš iepriekš žurnālistiem pieļāva, ka septembrī varētu netikt pagarināts darba līgums ar Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāju Reini Jokstu. "Tas, kā Joksts kļuva par šīs iestādes vadītāju, un problēmas, kas iestādē ir radušās viņa vadīšanas laikā, diez vai dos man iespēju vēlēties, lai viņš turpinātu pildīt šos pienākumus," sacīja Elksniņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)