Banner 980x90

Ekspertīžu rezultāti saistībā ar "Daugavpils ūdens" veikto vides piesārņojumu varētu būt zināmi pēc mēneša

Rīga, 12.febr., LETA. Ekspertīžu rezultāti saistībā ar pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Daugavpils ūdens" veikto vides piesārņojumu varētu būt zināmi pēc trim līdz četrām nedēļām, otrdien preses konferencē paziņoja Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S).

Domes priekšsēdētājs apliecināja, ka gan Valsts vides dienests (VVD), gan Pašvaldība policija par notikušo sākusi administratīvās lietvedības un nozīmētas ekspertīzes. Analīžu un ekspertīžu rezultāti varētu būt zināmi pēc vairākām nedēļām. Elksniņš solīja, ka sabiedrība ar tiem noteikti tiks informēta.

Augsnes paraugi analīžu veikšanai esot paņemti vairākās vietās, taču dažviet zemes sasaluma dēļ nevarēja paņemt paraugus no dziļākajiem slāņiem.

VVD iepriekš ziņoja, ka "Daugavpils ūdens" pagājušajā nedēļā Spaļu ielā nelikumīgi izgāztās smilts nogulsnes lielu kaitējumu videi nav nodarījušas. VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča aģentūrai LETA atklāja, ka no "Daugavpils ūdenim" piederoša transportlīdzekļa apkārtējā vidē izbērtas pašapkalpošanās automazgātavas un pilsētas lietus kanalizācijas kolektoru smilšu uztvērēju tīrīšanas gaitā radušās smilšu nogulsnes aptuveni divu kubikmetru apjomā. Nelikumīgā rīcība pārtraukta, bet uzņēmumam uzdots nekavējoši savākt izbērtās smilts nogulsnes un nodot tās atkritumu apsaimniekotājam. Pārkāpums fiksēts zemesgabalā, kas pieder pašvaldībai, taču šādas darbības tajā nav atļautas.

Par atklāto pārkāpumu VVD Daugavpils Reģionālā vides pārvalde uzsākusi administratīvo lietvedību, kuras laikā tiks noskaidroti lietas apstākļi. Sākotnējā notikuma vietas apskate liecināja, ka būtisks kaitējums videi nav nodarīts.

Uzņēmumā pašlaik notiek dienesta pārbaude, un uz tās laiku no amata uzdots atstādināt atbildīgo amatpersonu, kas ar savu parakstu ļāvusi veikt atkritumu izkraušanu - tehnisko direktoru, aģentūrai sacīja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S), pēc kura rīkojuma arī sākta pārbaude.

Jau vēstīts, ka pēc iedzīvotāju sniegtās informācijas sākta pārbaude par "Daugavpils ūdens" veidotām nesankcionētām bīstamo atkritumu apglabāšanas vietām. Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzību, Daugavpils dome sadarbībā ar VP un VVD konstatējusi, iespējams, pretlikumīgas darbības, kas piesārņo apkārtējo vidi Daugavpils administratīvajā teritorijā. Domē secināts, ka tās kapitālsabiedrība "Daugavpils ūdens" ilgākā laika periodā veidojusi nesankcionētas atkritumu apglabāšanas vietas, aprokot tajās bīstamos sadzīves atkritumus.

Pašlaik uzņēmumā notiek pārbaude.

Par tālāku rīcību domes vadība lems pēc VVD atzinuma un uzņēmuma atbildīgo amatpersonu paskaidrojumu saņemšanas.

"Daugavpils ūdens" valdē darbojas Ģirts Kolendo. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 5,657 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 444 354 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)