Banner 980x90

Eigima slimības dēļ tiesa nevar skatīt sūdzību par VVC lēmumu attiecībā uz viņa valsts valodas lietojumu

Rīga, 23.janv, LETA. Bijušā Daugavpils mēra Riharda Eigima ("Mūsu partija") slimības dēļ tiesa šodien nevarēja skatīt viņa sūdzību par Valsts valodas centra (VVC) pieņemto lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā attiecībā uz viņa valsts valodas prasmēm, aģentūru LETA informēja Daugavpils tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško.

Saistībā ar Eigima saslimšanu lietas izskatīšana atlikta uz 4.aprīļa plkst.10.

VVC 2018.gada maija sākumā paziņoja, ka par valsts valodas nelietošanu augstākā līmeņa otrajā pakāpē tuvākajā laikā vērsīsies tiesā ar prasību anulēt Eigima deputāta mandātu. Tomēr, Eigimam vēršoties tiesā, VVC nevar iesniegt tiesā attiecīgu prasības pieteikumu.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka tiesā Eigima sūdzība tika saņemta jūlijā, un pirmā tiesas sēde bija paredzēta pērnā gada oktobrī, taču Eigims, vēl būdams pilsētas mērs, bijis komandējumā Gruzijā.

Jau vēstīts, ka iepriekš Eigims iesniedzis VVC sūdzību par pieņemto lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā attiecībā uz viņa valsts valodas lietojumu. Sūdzību par administratīvā pārkāpuma lietā pieņemtu lēmumu vispirms izskata iestādē, pēc tam - tiesā divās instancēs.

Savukārt VVC prasības pieteikumu par Daugavpils domes priekšsēdētāja mandāta anulēšanu tiesā sniegs pēc tam, kad būs stājies spēkā galīgais lēmums par viņa valsts valodas lietojumu.

Saskaņā ar Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumā noteikto VVC ir pienākums iesniegt tiesā prasības pieteikumu par deputāta pilnvaru anulēšanu, ja atkārtoti tiek konstatēts, ka deputāta valsts valodas zināšanas neatbilst Ministru kabineta noteiktajam prasmes līmenim. VVC ir konstatējis, ka Eigims nelietojot valsts valodu augstākā līmeņa otrajā pakāpē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)