Banner 980x90

Deputāti vērtēs priekšlikumu paplašināt atbalstu projektiem Latgales speciālajā ekonomiskajā zonā

Rīga, 5.sept., LETA. Saeima šodien izskatīšanai divās komisijās virzīja Ministru kabinetā iepriekš atbalstītos grozījumus Latgales speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) likumā, kas paredz, ka Latgales SEZ statuss turpmāk tiks piešķirts projektiem un teritorijām, kas paredz veikt ieguldījumus kopumā 25 dažādas nozarēs.

Latgales SEZ mērķis ir veicināt reģiona attīstību, piesaistot ieguldījumus ražošanai, infrastruktūras attīstībai un jaunu darba vietu radīšanai. Iegūstot Latgales SEZ statusu, uzņēmums var pretendēt uz nekustamā īpašuma nodokļa un akcīzes nodokļa atlaidēm.

Piedāvātie grozījumi Latgales SEZ likumā un likumā "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un SEZ" paredz vairākus risinājumus Latgales SEZ darbības uzlabošanai.

Grozījumi pilnveido esošo atbalsta sistēmu Latgales SEZ, proti, tiek uzlabots normatīvais regulējums, lai nodrošinātu SEZ statusu piešķiršanu Latgalē tiem projektiem un teritorijām, kur tiek plānots veikt ieguldījumus atbalstāmajās nozarēs. Kopumā patlaban ir noteiktas jau 25 atbalstāmās nozares, piemēram, pārtikas, koksnes un metāla produktu ražošana, kā arī ķīmisko un farmaceitisko produktu ražošana.

Tāpat uzņēmumiem, kuru darbība nav saistīta ar enerģijas kā produkta ražošanu un tirdzniecību, tiks atbalstīta enerģijas ražojošo iekārtu izmaksu ietveršana ieguldījumu aprēķinā. Papildu tam varēs piešķirt atbalstu arī par investīcijām informācijas tehnoloģiju programmatūrā.

Plānots, ka izmaiņas veicinās Latgales reģiona attīstību, nodrošinot labvēlīgāku vidi uzņēmējdarbībai un jaunu uzņēmumu veidošanai, kā arī mazinās teritoriālo nevienlīdzību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)