Banner 980x90

Daugvpilī nodibināta partijas "Laiks pārmaiņām" Latgales reģionālā nodaļa

Ventspils, 21.dec., LETA. Daugavpilī šonedēļ nodibināta politiskās partijas "Laiks pārmaiņām" Latgales reģionālā nodaļa, aģentūru LETA informēja partijas sabiedrisko attiecību pārstāve Inese Ozoliņa.

Par nodaļas vadītāju ievēlēta partijas valdes locekle Ingrīda Gradkovska. Pašlaik Latgales reģionālajā nodaļā, neskaitot atbalstītājus, ir vairāk nekā 40 biedru, pastāstīja Ozoliņa. Kopējais partijas biedru skaits ir ap 420 cilvēkiem.

"Laiks pārmaiņām" ir reģionāla partija, ko šī gada rudenī Ventspilī kopā ar domubiedriem izveidoja BATL prezidente un savulaik viena no pašlaik jau likvidētās Valda Zatlera Reformu partijas līderēm Inga Antāne.

"Daugavpilij un Ventspilij ir daudz kopīga - tās abas ir tranzīta pilsētas ar līdzīgām problēmām un vismaz tranzīta jomā līdzīgu attīstības redzējumu. Tāpēc jau no partijas dibināšanas brīža esam jutuši šīs pilsētas un reģiona atbalstu mūsu redzējumam par valsts tālāku attīstību. Uzskatu, ka šis ir nozīmīgs solis partijas veidošanā, un tā no Ventspils partijas ir pārtapusi daudz lielāka mēroga reģionālā partijā, pārstāvot jau plašāku iedzīvotāju loku un intereses," sacīja Antāne. Nākotnē reģionālās nodaļas esot plānots izveidot arī vēl citos reģionos.

Antāne pauda, ka Latgale Latvijas tautsaimniecībai varot dot ļoti daudz, tomēr šī reģiona potenciāls līdz šim neesot pietiekami novērtēts: "Latgales vajadzības vislabāk var izprast paši latgalieši. Strādājot tranzīta nozarē, nereti nācies dzirdēt aizrādījumus, ka Latgali no Rīgas mēģina pārvaldīt cilvēki, kuriem ir svešs pats Latgales gars, kuri neizprot Latgales sāpi, un tādēļ ir ļoti svarīgi, ka politikas veidošanā iesaistās tieši vietējie cilvēki."

Arī partijas Latgales reģionālās nodaļas vadītāja Gradkovska akcentēja Latgales nozīmi un, viņasprāt, pietiekami neizmantoto potenciālu. "Latgale ir īpašs reģions ar augstu attīstības potenciālu un konkurences priekšrocībām. Pateicoties tās ģeogrāfiskajam novietojumam, tie ir vārti Krievijai un Baltkrievijai uz Eiropas Savienību. Valsts līmenī līdz šim tas ir par maz attīstīts un izmantots, kā rezultātā iedzīvotāji saskaras ar bezdarbu un tā dēļ daudzi aizbrauc prom strādāt uz galvaspilsētu vai ārvalstīm," pastāstīja Gradkovska. "Mums ir svarīgi saglabāt Latgali tikpat unikālu Latvijai, kāda tā ir šobrīd - ar atšķirīgu mentalitāti, bagātu kultūras mantojumu un tradīcijām. [..] Tāpēc Latgales reģionālā nodaļa Daugavpilī ir ļoti svarīgs elements partijas veidošanā, lai aizstāvētu reģiona iedzīvotāju intereses un kopīgi risinātu tās problēmas."

Kā ziņots, partijas "Laiks pārmaiņām" dibināšanā, kas notika 21.septembrī Ventspilī, piedalījušies vairāk nekā 350 domubiedri.

Partijas valdē darbojas Antāne, Gradkovska, kā arī Linards Gulbis un Alīna Rugine.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)