Banner 980x90

Daugavpils vicemērs: Streikotāju prasības nedos labumu Daugavpils izglītības iestādēm

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) 27.novembrī rīkotā streika prasības nedos labumu Daugavpils izglītības iestādēm, ir pārliecināts Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis.

"Ja tiktu realizēta Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātā reforma izglītībā, kuras sākšanai bija rezervēti deviņi miljoni eiro, Daugavpils budžets papildus saņemtu aptuveni 125 000 eiro mēnesī jeb pusotru miljonu eiro gadā. Ja protesta akcijas rezultātā reforma pedagogu atalgojuma modelī, kuru bija plānots sākt 2016.gada 1.septembrī, netiks realizēta, Daugavpils šo summu nesaņems," skaidro Dukšinskis.

Daugavpils vicemērs norāda, ka streikotāju galvenās prasības ir atbalsts mazajām skolām, kur skolēnu skaits ir līdz 100 un tiek prasīts lielāks atbalsts augstskolām. Līdz ar to, piedaloties streikā, Daugavpils pedagogi atbalstīs lauku skolas un augstāko izglītību. Daugavpilī nav nevienas skolas, kur skolēnu skaits ir līdz 100.

Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova uzsvēra, ka respektē pedagogu tiesības, kas noteiktas Latvijas likumdošanā, un paskaidroja, ka visi skolēni, kuri ieradīsies streika dienā skolās, tiks pieņemti un viņiem būs nodrošināta pieskatīšana, ēdināšana, bet izglītības process nenotiks. Izglītības darbinieki būs atbildīgi par skolēnu drošību. Tāpat trīs pirmsskolas izglītības iestādes, kas piedalās streikā, neatteiks uzņemt bērnus, bet nodarbības nenotiks, bērni tiks pieskatīti un ēdināti.

Jau vēstīts, ka LIZDA rīkotajā streikā 27.novembrī piedalīsies arī 16 Daugavpils izglītības iestādes, kopā 544 pedagogi.

Kā informē LIZDA Daugavpils izglītības darbinieku arodorganizācijas padome, visas 16 izglītības iestādes streika gaitā pārtrauks savu darbu. Streika mērķis ir pievērst valsts amatpersonu un sabiedrības uzmanību nevienlīdzības situācijai nozarē.

Tā kā protesta akcijas dalībnieki streika dienā nepildīs savus tiešos darba pienākumus, darba samaksa par šo dienu viņiem netiks aprēķināta, iepriekš norādīja Isupova.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)