Banner 980x90

"Daugavpils ūdenim" par nelegālo izgāztuvju veidošanu piemēro 2500 eiro sodu

Rīga, 24.apr., LETA. Daugavpils domes Administratīvā komisija pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA "Daugavpils ūdens" par nelegālo izgāztuvju veidošanu piemērojusi 2500 eiro naudas sodu, trešdien preses konferencē paziņoja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Sods noteikts, pamatojoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 58.pantu par gaisa, zemes, mežu vai iekšējo ūdeņu piesārņošanu ar notekūdeņiem, ķīmiskām vielām, tai skaitā bīstamām vai citām kaitīgām vielām, materiāliem vai atkritumiem, piegružošanu vai citādu kaitīgu iedarbību uz tiem jebkādā veidā. Par to paredzēts sods no 350 līdz 2900 eiro.

Elksniņš klāstīja, ka sods piemērots, ņemot vērā Valsts vides dienesta (VVD) un pilsētas Pašvaldības policijas apkopoto informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem.

"Sods ir bargs, un tā būs zīme, ka gadījumā, ja noteikumus pārkāps valsts amatpersonas, pašvaldības amatpersonas, pašvaldības uzņēmumi, tie tiks saukti pie atbildības tāpat kā jebkurš cits," apgalvoja domes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka februāra sākumā pēc iedzīvotāju sniegtās informācijas sākta pārbaude par "Daugavpils ūdens" veidotām nesankcionētām bīstamo atkritumu apglabāšanas vietām. Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzību, Daugavpils dome sadarbībā ar policiju un VVD konstatēja, iespējams, pretlikumīgas darbības, kas piesārņo apkārtējo vidi Daugavpils administratīvajā teritorijā. Domē secināts, ka tās kapitālsabiedrība "Daugavpils ūdens" ilgākā laika periodā veidojusi nesankcionētas atkritumu apglabāšanas vietas, aprokot tajās bīstamos sadzīves atkritumus.

Vēlāk no amata atbrīvots uzņēmuma valdes loceklis Ģirts Kolendo un vēl vairāki darbinieki.

Komunālā uzņēmuma vadītāja pienākumus uz laiku pildīs Tehniskās nodaļas vadītāja Jeļena Lapinska. Elksniņš uzvēra, ka Lapinska ilgus gadus strādā uzņēmumā, viņai ir atbilstoša izglītība, tāpēc nevarot runāt par "politiskajiem ielikteņiem".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)