Banner 980x90

"Daugavpils ūdeni" vadīs līdzšinējā valdes locekļa pienākumu izpildītāja

Rīga, 31.maijs, LETA. Par Daugavpils pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Daugavpils ūdens" valdes locekli iecelta līdzšinējā šo pienākumu izpildītāja Jeļena Lapinska, aģentūra LETA uzzināja pilsētas domē.

Konkursā uz uzņēmuma valdes locekļa amatu bija pieteikušies trīs kandidāti. Lapinskas kandidatūru izvēlējās konkursa komisija un amatā iecēla kapitāldaļu turētājs. Viņa līdz šim bija uzņēmuma Tehniskās nodaļas vadītāja un valdes locekļa pienākumu izpildītāja.

Saskaņā ar Lapinskas deklarāciju viņai ir 9000 eiro uzkrājumi dažādās bankās, kā arī pieder dzīvoklis Daugavpilī un 2004.gada izlaiduma automašīna "Nissan X Trail".

Jau vēstīts, ka februāra beigās no amata atbrīvoti Daugavpils pašvaldības kapitālsabiedrību "Daugavpils ūdens" un SIA "Sadzīves pakalpojumu kombināts" vadītāji.

Pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) aģentūrai LETA stāstīja, ka "Daugavpils ūdens" valdes loceklis Ģirts Kolendo no amata atbrīvots, pamatojoties uz ekspertīžu rezultātiem, kas apliecinājuši, ka pilsētā veidotas stihiskas izgāztuves kanalizācijas atkritumiem un fekālijām. Valsts policija un Valsts vides dienests jau esot konstatējis vairākas šādas atkritumu apglabāšanas vietas, taču izmeklēšana vēl turpinās.

Elksniņš uzvēra, ka Lapinska ilgus gadus strādā uzņēmumā, viņai ir atbilstoša izglītība, tāpēc nevarot runāt par "politiskajiem ielikteņiem".

Savukārt "Sadzīves pakalpojumu kombināta" valdes loceklis Andrejs Jeršovs mēra uzticību zaudējis saistībā ar iespējamiem korupcijas riskiem.

Jeršova vietā amatā uz laiku iecelts Māris Voitāns, kurš iepriekš strādājis par grāmatvedi-auditoru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)