Banner 980x90

Daugavpils teātris viesosies Rīgā un Valmierā

Daugavpils, 15.janv., LETA. Martā ar izrādēm "Jubileja ‘98" un "Hantele killeram" Daugavpils teātris viesosies Rīgā un Valmierā, aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

"Hantele killeram" ir režisora Dž. Dž. Džilindžera otrais iestudējums Daugavpils teātrī. Tā ir komēdija latviešu valodā, kas vēsta par kāda filologa nedienām, kurš likteņa nomocīts un izmisuma vadīts nolemj kļūt par killeri. Bet tā – ne pa īstam.

Pirmajam darbam viņu noalgo kāds kungs, kurš vēlas atbrīvoties no savas sievas pēc iespējas ātrāk. Greizsirdības, mīļākās, naudas vai kāda cita iemesla dēļ - tas nav zināms. Izrādes gaitā skatītāji uzzinās vai jaunizceptajam killeram izdosies izķepuroties no šīs situācijas, nepārkāpjot savus principus.

Izrādi "Hantele killeram" 11.martā plkst.18 varēs noskatīties Dailes teātrī Mazajā zālē, bet 18.martā plkst.18.30 - Valmieras teātrī Lielajā zālē.

Vienas ģimenes stāsta "Jubileja ‘98" pamatā ir dramaturģes Justīnes Kļavas luga, kuras darbība notiek 90.gadu Latvijā. Izrādē attēlotas Janas bērnības atmiņas un viņas mēģinājumi izprast, kāpēc vectētiņa Edvīna 60 gadu jubilejas svinības kļuva par pēdējo vakaru, kad Jana viņu redzēja.

Izrāde "Jubileja ‘98" pērn tika pārstāvēta sešās "Spēlmaņu nakts" balvas nominācijās un saņēma trīs balvas: "Gada mazās formas izrāde", "Gada sasniegums oriģināldramaturģijā" un "Gada aktrise otrā plāna lomā" (Kristīne Veinšteina par Līgas lomu).

Izrāde "Jubileja ‘98" 12.martā plkst.16.30 un plkst.19 tiks izrādīta Dailes teātrī Mazajā zālē, bet 18.martā plkst.18.30 - Valmieras teātrī LMT Mansardā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)