Banner 980x90

Daugavpils teātris piedalīsies trīs starptautiskos teātra festivālos Baltkrievijā un Krievijā

Daugavpils, 22.marts, LETA. Sezonas izskaņā Daugavpils teātris piedalīsies trīs starptautiskos teātra festivālos Baltkrievijā un Krievijā, aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Jau 26.martā Daugavpils teātris ar deju izrādi "Tuvība" dosies uz Mogiļevu Baltkrievijā, kur pirmo reizi piedalīsies starptautiskā jauniešu teātra forumā "M.Art.Kkontakt-2018". Šis forums tika radīts 2006.gadā ar mērķi popularizēt teātra mākslu jauniešu vidū. Festivāla pastāvēšanas gaitā 20 dažādu valstu pārstāvji ir izrādījuši 190 izrādes. Šogad starp festivāla dalībniekiem kopā ar Daugavpils teātri no Latvijas būs teātri un radošās grupas no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Kazahstānas, Lietuvas, Slovākijas un Vācijas.

Savukārt 11.aprīlī Daugavpils teātris ar izrādi "Kailais karalis" noslēgs starptautisku teātra festivālu "Vstreči v Rossii", kas notiks Santkpēterburgā Krievijā un tiek organizēts kopš 1998.gada. Daugavpils teātris jau ir piedalījies šajā festivālā 2012.gadā ar izrādi "Tartifs jeb varenā XVII gadsimta afēra".

Tāpat Daugavpils teātris piedalīsies starptautiskā mākslu festivālā "Slāvu bazārs Vitebskā", kur 18.jūlijā iepazīstinās festivāla skatītājus ar vienu no saviem vērienīgākajiem muzikālajiem projektiem - opereti "Mistera Ikss noslēpums". 2015.gadā Daugavpils teātris šajā festivālā piedalījās ar izrādi "Kazanova. Henrieta. Venēcija."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)