Banner 980x90

Daugavpils teātra "Kailo karali" oktobrī varēs noskatīties Rīgā

Rīga, 26.aug., LETA. 14.oktobrī un 15.oktobrī plkst.19 Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī būs skatāma Daugavpils teātra izrāde "Kailais karalis", aģentūru LETA informēja Daugavpils teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Iestudējums balstās uz Hansa Kristiana Andersena pasakām "Cūkgans" un "Karaļa jaunais tērps" Jevgeņija Švarca apdarē, kā arī uz Vilhelma Haufa pasakas "Jaunais anglis". Šīs pasakas vieno cilvēcisko vājību tēma, kuras izpaužas, kad cilvēks nonāk pie varas, kad tiecas pēc tās vai baidās to pazaudēt.

Izrādē asi tiek izsmieta nacionālā vīzdegunība ar vienlaicīgu tieksmi pēc visa svešā, varas pārstāvju, kuri demokrātijas aizsegā turpina attīstīties totalitārisma virzienā, melīgums un liekulība. "Ar savu krāšņo formu un atkailināta ķermeņa klātbūtni izrāde apzināti atdarina mūsdienu masu kultūru, kura cenšas nospiest individualitāti un radīt pelēku masu, kas slīkst izklaidē un primitīvās vēlmēs," aprakstīja Ivanova.

Izrādes režisors, kā arī Karaļa lomas izpildītājs izrādē ir Oļegs Šapošņikovs.

"Mēs dzīvojam realitātē, kuru var salīdzināt ar šaha spēli. Visbiežāk mēs šajā spēlē esam vienkārši bandinieki, bet iztēlojamies, ka esam karaļi. Un pat tas, kuru oficiāli ir pieņemts uzskatīt par karali, patiesībā ir tikai pārģērbies āksts. Bet vislielākā intriga - kurš tad ir grosmeistars? To nezina neviens. Toties ir zināmi noteikumi, pēc kuriem viņš spēlē. Ja tu zini savu vietu un spēlē pēc noteikumiem - ir iespēja izsisties līdz karalienes statusam," izrādes ideju komentēja režisors.

Iestudējuma horeogrāfe ir Irina Saveļjeva, scenogrāfes un kostīmu mākslinieces Inga Bermaka Apiaha un Agnese Leilande, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Izrāde ir krievu valodā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)