Banner 980x90

"Daugavpils siltumtīklu" vadītājs: Privātajiem uzņēmējiem aizejot no siltumcentrālēm, tarifs var pieaugt par 6,8%

Daugavpils, 29.jūn., LETA. Privātajiem uzņēmējiem SIA "BK Enerģija", SIA "Latneftegaz" un SIA "Cefus" aizejot no Daugavpils siltumcentrālēm, siltumenerģijas tarifs pilsētā var pieaugt par aptuveni 6,8%, norāda pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" vadītājs Andrejs Kuzņecovs.

"Ilgus gadus uzņēmumā nebija notikusi modernizācija, tarifs neatbilda reālajiem izdevumiem, uzņēmums cieta zaudējumus. Vairākkārt aktualizējās jautājums par gāzes atslēgšanu. Visi šie apstākļi noveda pie situācijas, ka uzņēmumā ienāca privātie uzņēmēji. Lielākā daļa lēmumu šajos jautājumos bija politiski. Rezultātā uzņēmums, tāpat kā pilsētas iedzīvotāji, kļuva par privātfirmu ķīlnieku," skaidro Kuzņecovs.

Tiekoties ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Andreju Elksniņu (S) viņš informēja ka tarifs aug arī tad, ja netiek realizēti uzņēmuma modernizācijas projekti, ja netiek būvētas jaunas siltumcentrāles un renovētas siltumtrases, ja netiek saņemtas atlaides no privātuzņēmējiem.

Daugavpils domes priekšsēdētājs uzdeva pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" vadītājam veikt uzņēmuma tiesiskās un finansiālās darbības analīzi un iesniegt siltumtarifa samazināšanas plānu un savu redzējumu par to, kā tarifu var ietekmēt jaunas katlumājas būvniecība un sadarbības izbeigšana ar privātajiem uzņēmējiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)