Banner 980x90

"Daugavpils siltumtīkli" pilnīgai pilsētas nodrošināšanai ar siltumu ieguldīs 14,1 miljonus eiro šķeldas katlumājas izbūvē

Rīga, 21.jūn., LETA. Pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība AS "Daugavpils siltumtīkli" ieguldīs 14,1 miljonus eiro šķeldas katlumājas izbūvē, kas nākotnē ļaus vairs neiepirkt siltumu no privātuzņēmumiem, informēja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Iecere ir vērienīgākais projekts uzņēmuma vēsturē, un tā izmaksas sasniegs 14,1 miljonus eiro. Tas ļaus turpmāk ražot siltumenerģiju patstāvīgi, bez privāto uzņēmumu piesaistīšanas.

Elksniņš skaidroja, ka pašlaik privātie uzņēmēji pārdod pilsētai vairāk nekā 50% no patērējamās siltumenerģijas un pēdējo deviņu gadu laikā esot nopelnījuši ap 160 miljoniem eiro.

Tāpat projekts ļaušot arī samazināt siltumapgādes tarifu.

Projektu, kas taps ar Eiropas Savienības atbalstu, īstenos Latvijas-Lietuvas uzņēmumu "Filtrs/Axis" apvienība.

Domes sēdē deputāti arī atbalstījuši galvojuma sniegšanu "Daugavpils siltumtīkliem", lai uzņēmums Valsts kasē vai citā kredītiestādē varētu saņemt 9,9 miljonu eiro aizņēmumu. Aizņēmuma summu uzņēmums izņems trijos gados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)