Banner 980x90

"Daugavpils satiksmes" vadībā Savicki nomaina iepriekš Eigima atlaistais Blagoveščenskis

Rīga, 15.jūl., LETA. No AS "Daugavpils satiksme" valdes locekļa amata šorīt atsaukts Romans Savickis, viņa vietā uz laiku ieceļot Sergeju Blagoveščenski, ko vēl pērnā gada nogalē no šī uzņēmuma valdes atsauca toreizējais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija"), aģentūra LETA uzzināja domē.

Blagoveščenskis valdes locekļa amatā iecelts uz laiku līdz brīdim, kad konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns valdes loceklis.

Pagājušajā nedēļā pilsētas mērs Andrejs Elknsiņš (S), atbildot uz žurnālistu jautājumiem preses konferencē, pauda, ka pastāv bažas par Blagoveščenska atlaišanas pamatotību. Pēc viņa teiktā, daļu no lēmumiem, kuru pieņemšanu Blagoveščenskim pārmetis Eigims, patiesībā pieņēmis Savickis.

Iepriekš, pamatojot Savicka iespējamo atsaukšanu no amata, Elksniņš aģentūrai LETA norādīja, ka "Savickis ne visai saprot, kas notiek uzņēmumā". Pēc viņa teiktā, laikā, kad noslēgts līgums par jauno tramvaju piegādi pilsētai, uzņēmumam tam nav bijis finansiāla nodrošinājuma, un projekts varēja izgāzties.

Elksniņš klāstīja, ka jau tikšanās laikā jūnijā ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu (JKP) informējis viņu par nodomiem mainīt "Daugavpils satiksmes" valdi un šis lēmums arī ir saistīts ar ministra apsolīto papildu finansējumu tramvaju līnijas izbūvei pilsētā, "lai nodrošinātu caurskatāmu uzņēmuma darbību tiesiskuma ietvaros ar godīgām iepirkuma procedūrām". Pēc pilsētas mēra teiktā, ministrs par pieņemtiem lēmumiem ir informēts un tiem uzticoties. Domes priekšsēdētājs arī uzskata, ka pilsēta spēs apgūt pārdalītos līdzekļus.

Bet Blagoveščenskis pērnā gada nogalē aģentūrai LETA apgalvoja, ka ir kritis Eigima nežēlastībā, jo asi kritizējis pilsētas galvai pietuvinātā Savicka darbu. Viņaprāt, otrais uzņēmuma valdes loceklis nav nodrošinājis uzņēmumā profesionālu komandu, arī uzņēmuma reorganizācija, samazinot štatu, esot sākta Blagoveščenskim "aiz muguras". Turklāt Savickis "presējot" darbiniekus, kas būtu pelnījuši uzslavas, pauda uzņēmuma valdes loceklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)