Banner 980x90

Daugavpils Reģionālās slimnīca gadu noslēgusi ar miljons eiro zaudējumiem

Daugavpils, 5.marts, LETA. Daugavpils Reģionālās slimnīca aizvadīto gadu noslēgusi ar aptuveni vienu miljonu eiro zaudējumiem, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Turpinot Daugavpils pilsētas domes vadības un atbildīgo medicīnas jomas speciālistu dialogu ar Veselības ministriju (VM) par atbalstu Daugavpils Reģionālajai slimnīcai, tiekoties ar VM Valsts sekretāru Aivaru Lapiņu, Veselības ministres biroja vadītāju Andreju Panteļejevu un Saeimas deputāti, Lauku ārstu asociācijas vadītāju Līgu Kozlovsku, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija") skaidroja, ka iespaidīgie zaudējumi slimnīcā radušās pārstrāžu rezultātā, jo pacientu bijis daudz vairāk nekā ticis plānots.

Lai uzlabotu ārstniecības iestādes finansiālo situāciju, Daugavpils pilsētas pašvaldības vadība aicina VM segt slimnīcai vismaz pusi no minētā zaudējumu apmēra.

Tikšanās gaitā pašvaldības amatpersonas norādīja, ka Daugavpils dome pastāvīgi iegulda pašvaldības līdzekļus slimnīcas attīstībā. Domes atbalsts ir ļoti nozīmīgs, tie ir 400 000 eiro slimnīcas pamatkapitāla palielināšanai. Tāpat pašvaldība apmaksā pensionāriem četras ārstēšanās dienas visos Latvijas stacionāros. Lielu uzmanību Daugavpils dome velta arī kadru trūkumu saistītās problēmas risināšanai medicīnā. Lai piesaistītu jaunos ārstus, pašvaldība maksā stipendijas topošajiem mediķiem, tiek risināti arī dzīvokļu jautājumi.

Pēc tikšanās Daugavpils domē Veselības ministrijas delegācija apmeklēja Reģionālo slimnīcu. Pašvaldības dialogu ar VM par Daugavpils Reģionālās slimnīcas finansiālo atbalstu un turpmāko attīstību plānots turpināt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)