Banner 980x90

Daugavpils pašvaldībai nodod divus īpašumus Daugavpils cietokšņa teritorijā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Daugavpils pašvaldībai tiks nodoti divi nekustamie īpašumi Daugavpils cietokšņa teritorijā, otrdien, 23.augustā, lēma valdība.

Pirmais īpašums, kas atrodas Komandanta ielā 6, Daugavpilī, sastāv no zemes vienības 15 619 kvadrātmetru platībā un lapenes ar kopējo platību 32,2 kvadrātmetri. Nekustamā īpašuma kopējā kadastrālā vērtība 2016.gada 1.janvārī bija 3659 eiro, tostarp zemes vienības 3499 eiro un lapenes - 160 eiro.

Saskaņā ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) sniegto informāciju zemes vienības daļa 0,0479 hektāru platībā un uz tā esošais piemineklis ar nožogojumu ir vietējas nozīmes vēsturiska notikuma vieta "Piemineklis Daugavpils cietokšņa celtniecībai". Nekustamais īpašums atrodas valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa "Daugavpils cietokšņa apbūve" teritorijā un valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Daugavpils cietoksnis ar priekštilta nocietinājumu" teritorijā.

Savukārt otrs īpašums atrodas Nikolaja ielā 9, Daugavpilī, un tas sastāv no zemes vienības 5140 kvadrātmetru platībā, administratīvās ēkas ar kopējo platību 4853,9 kvadrātmetri. Nekustamajam īpašuma ir reģistrēti apgrūtinājumi - uz zemesgabala atrodas valsts kultūras piemineklis - administratīvā ēka -, 0,4 kilovoltu (kV) elektrisko tīklu gaisvadu līnijas aizsargjosla 96 kvadrātmetru platībā, kā arī siltumtīklu aizsargjosla 30 kvadrātmetru platībā.

Šī īpašuma kopējā kadastrālā vērtība 2016.gada 1.janvārī bija 268 379 eiro, tostarp zemes vienības 9375 eiro un administratīvās ēkas - 259 004 eiro.

Saskaņā ar VKPAI sniegto informāciju nekustamais īpašums atrodas valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa "Daugavpils cietokšņa apbūve" teritorijā un valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Daugavpils cietoksnis ar priekštilta nocietinājumu" teritorijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)