Banner 980x90

Daugavpils novadā robežsargi izņēmuši 90 000 kontrabandas cigarešu

Rīga, 18.maijs, LETA. Valsts robežsardzes darbinieki Daugavpils novadā aizturējuši vienu Latvijas pilsoni par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kā arī izņēmuši 90 000 kontrabandas cigarešu, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Ceturtdien, pārbaudot informāciju par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, Vecsalienas pagastā kādas viensētas apkaimē robežsargi aizturēja kādu vīrieti ar vairākiem kontrabandas cigarešu saiņiem.

Aizturēšanas laikā 1988.gadā dzimušais vīrietis nepakļāvās robežsargu likumīgajām prasībām un mēģināja bēgt, taču nesekmīgi. Notikuma vietā tika izņemts 90 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Latvijas pilsonim par ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsargu likumīgajām prasībām pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 175.panta sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, kas pēc piekritības tiks nodots Daugavpils tiesai. Savukārt par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīts ievērojamā apjomā, pēc Krimināllikuma 221.panta pirmās daļas uzsākts kriminālprocess. Likumpārkāpējs ievietots Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)