Banner 980x90

Daugavpils novadā pieļauj pavasara palu iespējamību

Daugavpils, 10.apr., LETA. Ja plūdu iespēja Daugavpils novadā šopavasar praktiski ir izslēgta, tad pali gan tiek pieļauti, aģentūrai LETA atzina Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils ir pakāpies par 20 centimetriem un sasniedzis četru metru atzīmi. Ja šī tendence turpināsies, kas ir visai iespējams, jo ūdens līmenis Daugavā pie Piedrujas turpina celties, un pārsniegs 4,5 metrus Daugavpils novadā sāksies zemāko vietu applūšana, skaidroja Aizbalts.

Apdraudētajās teritorijās dzīvojošie iedzīvotāji ir brīdināti par palu iespējamību. Sventes pagastā apdraudētajos ceļu posmos ir uzstādītas brīdinājuma zīmes. Ūdens līmenim Daugavā sasniedzot 4,5 metru atzīmi, ir apdraudēts Ribaku ciems.

Ūdens līmeņa strauju celšanos Daugavā ir izraisījis arī Baltkrievijas un Krievijas teritoriju skārušais siltuma vilnis. Atšķirībā no Latvijas, kur sniega sega jau sen ir nokususi, Daugavas augštecē Krievijā sniega segas biezums vēl sasniedz 40 centimetrus.

Daugavpils novada Kalkūnes, Laucesas, Līksnas, Nīcgales, Sventes un Tabores pagastos applūstošās teritorijas aizņem 5309 hektārus, no kuriem 80% platības atrodas Līksnā un Sventē.

Apdraudētajās teritorijās atrodas 1209 mājas, vairums no kurām ir vasarnīcu kooperatīvos, kur iedzīvotāji pastāvīgi nedzīvo. Šajās teritorijās ir deklarēti 236 cilvēki, tostarp 22 bērni, un reģistrēti 203 mājlopi, vairākums no tiem atrodas četrās lielās saimniecībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)