Banner 980x90

Daugavpils novada pašvaldība aizņemsies 57 776 eiro divu ielu posmu atjaunošanai

Rīga, 4.okt., LETA. Daugavpils novada pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 57 776 eiro divu ielu posmu atjaunošanai Nīcgales pagastā, lēmuši novada domes deputāti.

Skolas iela un Daugavas iela ir Nīcgales ciema centrālās ielas, kuru atsevišķu posmu asfalta seguma atjaunošana nav veikta vēl no padomju laikiem un ir ļoti sliktā tehniska stāvoklī. Gājēju ietves ir bez apmalēm, bedrainas, ar izspiedušos armatūru, kas apdraud pārvietošanos pa tām. Ielas braucamās daļas melnais segums vietām neeksistē, izveidojušās dziļas bedres, kurās transportlīdzekļiem tiek bojātas riepas, un kur pēc lietus pastāvīgi uzkrājas ūdens, darbu nepieciešamību pamatoja pašvaldībā. Tāpat daļā ielu nav arī apgaismojuma.

Abu ielu posmos dzīvo apmēram 150 iedzīvotāju, pie Daugavas ielas atrodas arī pirmsskolas izglītības iestāde "Sprīdītis".

Projekta kopējais finansējums ir 77 035 eiro, un 57 776 eiro pašvaldība lēmusi aizņemties. Būvdarbus abos objektos veiks SIA "Latgales ceļdaris" līdz 30.oktobrim.

Nīcgales ciema Skolas un Daugavas ielas pārbūve ir iekļauta Daugavpils novada attīstības programmas Investīciju plānā 2018.-2020.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)