Banner 980x90

Daugavpils novadā par teju 700 000 eiro atjaunota degradēta pamatskolas ēka

Daugavpils, 29.maijs, LETA. Daugavpils novadā atjaunota bijusī Randenes pamatskolas ēka, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Atjaunotās ēkas platība ir 680 kvadrātmetri. Tai klāt piebūvēts jauns noliktavas angārs 330 kvadrātmetru platībā. Tāpat ir labiekārtota un nožogota teritorija, noasfaltētas stāvvietas, pārbūvēts elektrotīklu pieslēgums.

Būvniecības darbus veica SIA "Borg", būvprojekta autors un autor uzraugs - SIA "Arhitekta L.Šmita darbnīca", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Rem Pro".

Ēka, kura vairākus gadus stāvēja neizmantota, pārveidota, ar mērķi atgriezt degradēto teritoriju ekonomiskajā apritē, paredzot to perspektīvā kā tekstila un vieglās rūpniecības ražotni.

Plānots, ka jau šogad tajā darbību varētu sākt komersants, kuru pašvaldība izvēlēsies publiskā nomas izsolē. Saskaņā ar projekta nosacījumiem, komersantam būs jāapņemas radīt 30 jaunas darba vietas un triju gadu laikā jāinvestē 35 000 eiro privātās investīcijas.

Degradētā ēka un teritorija Randenē revitalizēta īstenojot Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projektu "Degradēto rūpniecisko teritoriju Daugavpils pilsētas, Daugavpils un Ilūkstes novadu teritorijās".

Projekta izmaksas ir 684 652 eiro, ERAF finansējums - 61,32%, valsts budžeta dotācija - 2,38%, Daugavpils novada domes līdzfinansējums - 5,55%, privātās attiecināmās izmaksas - 30,75%.

Projekts tapis sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi, lai, sakārtojot publisko infrastruktūru, tiktu sniegts atbalsts uzņēmējdarbībai un rastos jaunas darba vietas.

Projekts īstenots ERAF darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" Latgales programmā.

Revitalizācijas projekta nākamajās kārtās Daugavpils novadā plānots attīstīt vēl četras degradētās teritorijas. Sadarbībā ar Daugavpils pilsētu, atjaunošana plānota objektos Sventes pagastā un Višķu pagasta Vīgantu ciemā, savukārt sadarbībā ar Krāslavas novadu tiks atjaunots publiskais ceļš, kas savieno Tabori un Vecsalienu, stimulējot biznesa attīstību arī šajos pagastos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)