Banner 980x90

Daugavpils novadā par 83 000 eiro renovēts daudzfunkcionālais centrs "Skrudaliena"

Daugavpils, 8.nov., LETA. Novembra sākumā pēc vienkāršotās renovācijas ekspluatācijā pieņemtas daudzfunkcionālajā centra "Skrudaliena" telpas, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Telpu renovācijas gaitā ir izremontētas astoņas telpas 3.stāvā, to kopējā platība - 294 kvadrātmetri, uzstādīta koka grīda telpās 4. un 3.stāvā, kā arī veikts apsardzes, videonovērošanas un ugunsdrošības signalizācijas iekārtas uzstādīšanas 1.posms, divos kabinetos pieslēgts interneta tīkls. Projekta gaitā nomainīti arī logi, koka durvju bloki, uzstādīti piekaramie griesti, nostiprināti koka pārsegumi.

Daudzfunkcionālā centra "Skrudaliena" telpu vienkāršotu renovāciju veica būvfirma "Vanpro". Kopējais Daugavpils novada domes finansējums šajā projektā ir 83 210 eiro.

Daudzfunkcionālā centra "Skrudaliena" ēka ir klasiskās arhitektūras paraugs. Veidojot jaunās telpas, tika maksimāli saglabāts tā laika stils.

Renovētajās telpās trešajā stāvā ir ieplānota telpa fiziskajām nodarbībām, dienesta un atpūtas telpa, apmācību kabinets un noliktava. Plānots arī iegādāties datorus, lai iedzīvotāji varētu mācīties lietot internetu un apmaksāt rēķinus. Te varētu tikt iekārtota arī saimniecības telpu, kuru varētu izmantot kā virtuvi. Perspektīvā centra telpās ir plānots izveidot arī vietējā ģimenes ārsta otro prakses vietu.

Līdz ar renovāciju, ir paturpināta arī Daugavpils novada domes iecere centra darbības paplašināšanā un jaunu funkciju nodrošināšanā. Līdz 2016.gada septembrim ēka funkcionēja kā Skrudalienas pamatskola, kas tika slēgta novada skolu tīkla optimizācijas rezultātā. Jau 2017.gada sākumā tika sperts pirmais solis, lai centra telpas nestāvētu dīkā - tika renovēti divi kabineti, kuros pašlaik ir iekārtota bibliotēka.

Lai spertu nākamo soli un, piesaistot ES līdzekļus, ēkā nākotnē tiktu veidots Dienas centrs, novada pašvaldība iesniedza projektus pārrobežu sadarbības programmā. Diemžēl projekti pagaidām nav guvuši atbalstu. Skrudalienas pagasta pārvaldes vadītāja Betija Ivanova uzsver, ka, neskatoties uz to, rokas tomēr netiek nolaistas.

Ivanova uzskata, ka dienas centrs nākotnē varētu kalpot plašam iedzīvotāju lokam. Tie varētu būt cilvēki ar īpašām vajadzībām, maznodrošināto ģimeņu māmiņas ar bērniem, vientuļie cilvēki, pensionāri un citas iedzīvotāju grupas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)