Banner 980x90

Daugavpils novadā par 669 000 eiro pārbūvēta Vaboles vidusskola un nostiprinātas sporta zāles nesošās konstrukcijas

Daugavpils, 27.okt., LETA. Daugavpils novadā noslēgušies Vaboles vidusskolas pārbūves un sporta zāles nesošo konstrukciju nostiprināšanas darbi, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Papildus sporta zāles pārbūvei veikti arī citi būvniecības darbi - jumta seguma nomaiņa un bēniņu siltināšana, ēkas fasādes atjaunošana, logu un durvju nomaiņa. Atjaunota elektroinstalācijas un ūdensapgādes sistēma, savukārt kanalizācija pieslēgta ciema kanalizācijai. Līdz šim klases tika apsildītas ar krāsniņām, savukārt tagad apkuri nodrošina jauns siltummezgls. Vides pieejamības uzlabošanai izbūvēts panduss pie sporta zāles ieejas. Remonti veikti arī divās klasēs un skolēnu garderobēs.

Skolas renovācija izmaksājusi nepilnus 669 000 eiro, kurus pašvaldība sedza, ņemot aizņēmumu Valsts kasē. Projektu izstrādāja SIA "Lūsis V", būvniecības darbus veica SIA "Borg".

Vaboles skola Daugavpils novadā ir viena no vecākajām, pamatēka celta 1902.gadā kā muižas zirgu stallis, kura vēlāk pārbūvēta skolas vajadzībām. Vaboles vidusskolas sporta zāles ēka tika uzbūvēta 1994.gadā. Laika gaitā tajā ir radušās plaisas, tāpēc tika pieņemts lēmums, ka sporta zāle drošības apsvērumu dēļ tiks slēgta un skolēni uz sporta nodarbībām tiks vesti uz blakus pagasta skolu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)